Америка на удару: Жива “скаче” и до 50 степени

У САД је овог викенда на снази упозорење због опасног врелог таласа, посебно у југозападним подручјима гдје се очекује температура и до 50 степени Целзијуса, саопштила је Национална метеоролошка служба.

Свијет 01.08.2020 | 08:23
Америка на удару: Жива “скаче” и до 50 степени

Исти извор наводи да се посебно тешка ситуација очекује на југу Калифорније.

Температура од 49 степени Целзијуса очекује се у дијеловима држава Јута, Аризона, Невада, укључујући град Лас Вегас.

Национална метеоролошка служба апеловала је да становништво предузме мјере предострожности и да што је могуће више смање боравак на отвореном.

Температура од 46 степени Целзијуса забиљежена је јуче у Фениксу у држави Аризона, а рекорд у том смислу пробијен је у још четири града у Калифорнији.

“Опасне и смртоносне температуре “очекују се у великим подручјима Аризоне до понедјељка, саопштила је Национална метеоролошка служба, пренио је ББЦ.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ром

01.08.2020 07:31

Демократија долази до изражаја.Почавши од цороне па на даље.Жали Боже обичног народа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

01.08.2020 10:39

Да да то су праве тековине демократије! Пореметили природне процесе и равнотезу на цијелој земаљској кугли у трци за зарадом и профитом. Само клета похлепа и ево нам сада резултата. Јадна је мајка насој дијеци и унуцима.

Name

БАЊАЛУЧАНИН-- ЦЗ...!!!

01.08.2020 14:43

БОЖЕ ДРАГИ ЈА ГЛУПИ ЉУДИ, КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА ,,ДЕМОКРАТИЈА,, СА ПРИРОДОМ КОЈУ САМИ МИ ,, НАРОД,, СВИЈЕСНО УНИШТАВАМО...ЗАТО СУ НЕГДЕ ПОПЛАВЕ, ЗЕМЉОТРЕСИ, ПОЖАРИ, ВУЛКАНИ А ЗА СВЕ МОЖЕМО ,,МИ,, ЧОВЈЕЧАНСТВО, И НАРАВНО ПРИРОДА... КАКО СЕ ,, МИ,, ОДНОСИМО ПРИРОДИ ТАКО НАМ ОНА ВРАЋА....

ОДГОВОРИТЕ