Amerika na udaru: Živa “skače” i do 50 stepeni

U SAD je ovog vikenda na snazi upozorenje zbog opasnog vrelog talasa, posebno u jugozapadnim područjima gdje se očekuje temperatura i do 50 stepeni Celzijusa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

Svijet 01.08.2020 | 08:23
Amerika na udaru: Živa “skače” i do 50 stepeni

Isti izvor navodi da se posebno teška situacija očekuje na jugu Kalifornije.

Temperatura od 49 stepeni Celzijusa očekuje se u dijelovima država Juta, Arizona, Nevada, uključujući grad Las Vegas.

Nacionalna meteorološka služba apelovala je da stanovništvo preduzme mjere predostrožnosti i da što je moguće više smanje boravak na otvorenom.

Temperatura od 46 stepeni Celzijusa zabilježena je juče u Feniksu u državi Arizona, a rekord u tom smislu probijen je u još četiri grada u Kaliforniji.

“Opasne i smrtonosne temperature “očekuju se u velikim područjima Arizone do ponedjeljka, saopštila je Nacionalna meteorološka služba, prenio je BBC.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rom

01.08.2020 07:31

Demokratija dolazi do izražaja.Počavši od corone pa na dalje.Žali Bože običnog naroda .

ODGOVORITE
Name

sasa

01.08.2020 10:39

Da da to su prave tekovine demokratije! Poremetili prirodne procese i ravnotezu na cijeloj zemaljskoj kugli u trci za zaradom i profitom. Samo kleta pohlepa i evo nam sada rezultata. Jadna je majka nasoj dijeci i unucima.

Name

BANJALUČANIN-- CZ...!!!

01.08.2020 14:43

BOŽE DRAGI JA GLUPI LJUDI, KAKVE VEZE IMA ,,DEMOKRATIJA,, SA PRIRODOM KOJU SAMI MI ,, NAROD,, SVIJESNO UNIŠTAVAMO...ZATO SU NEGDE POPLAVE, ZEMLJOTRESI, POŽARI, VULKANI A ZA SVE MOŽEMO ,,MI,, ČOVJEČANSTVO, I NARAVNO PRIRODA... KAKO SE ,, MI,, ODNOSIMO PRIRODI TAKO NAM ONA VRAĆA....

ODGOVORITE