Акција "Скрадин": Позната имена ухапшених дилера

У међународној акцији “Скрадин” МУП РС ухапсио је четири особе због сумње да су се бавили трговином дроге, а у претресу просторија које су користили заплијењено је око 20 килограма марихуане, те већа количина оружја и експлозива.

Република Српска 31.07.2020 | 20:36
Акција "Скрадин": Позната имена ухапшених дилера

Ухапшени су Добривој Дамјанић из Шибеника, који слови за једног од најтраженијих особа из области злоупотреба дрога, затим Војислав Макивић, Игор Радошевић и Гордана Средић.

Акција је спроведена у сарадњи са МУП Хрватске и извршени су претреси у Бањалуции и Приједору.

– Пронађено је и одузето 20,2 килограма сканка, око пет грама спида, 60 грама МДМА (екстази) и 61 грам метамфетанима, те мања лабораторија за производњу дроге. Пронађено је више пушака, пиштоља, муниција, око 40 комада експлозива ТНТ, тромблонске мине, нагазне мине, као и новац – наводе у МУП РС.

Осумњичени су спроведени на криминалистичку обраде у Управу за организовани и тешки криминалитет МУП РС, док су поједини претреси још у току.

– У питању је међународна акција која се ради у сарадњи са МУП-ом Хрватске.

Акција је усмерена на разбијање организоване криминалне групе, која је  на ширем подручју Републике Српске вршила илегалну продају опојних дрога, а сумња се да су се бавили и трговином оружја – наводе у МУП РС.

(Новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Е ЧУЈ

31.07.2020 22:42

Па ови наши из МУП РС још вјерују да се омладина,бар у случају убијеног,свирепо убијеног,од стране полиције,дрогира ЛСД-ом.Нема а,као нема?

ОДГОВОРИТЕ