Акција "Скрадин": Четворо ухапшено, одузето 20 кг дроге

Четири особе ухапшене су у петак у међународној акцији "Скрадин", у којој је током дана било пронађено и одузето преко 20 килограма дроге, а пронађена је мини лабораторија те заплијењена већа количина новца и оружја, потврђено је "Независним".

Република Српска 31.07.2020 | 16:41
Акција "Скрадин": Четворо ухапшено, одузето 20 кг дроге

Акција, коју заједнички сопроводе Управа за организовани и тешки криминалитет, полицијске управе Приједор и Бањалука и јединица Жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи с МУП-ом Хрватске. Акција и даље траје.

Како нам је у петак потврђено, претереси су вршени на подручју Бањалуке и Приједора, а заплијењена је већа количина марихуане, сканка, одређена количина МДМА, метамфетамина и спида, пронађени су мини лабораторија те велика количина минско-експлозивних средстава, ватреног оружја и новца.

Акција "Скрадин" је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе па је полиција на тај начин разбила групу која је  на ширем подручју Републике Српске вршила илегалну продају опојних дрога, али и миниско-експлозивних материја и оружја.

Из МУП-а РС су нам у петак потврдили да се акција "Скрадин" реализује под надзором ОЈТ Бањалука те су  били у току претреси на више локација, због чега ће детаљи акције бити познати накнадно.

Осим ове акције, како је у петак саопшила Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), вјештачењем новчаница у различитим апоенима које су у марту привремено одузете у акцији "Скy", утврђено је да су 43 новчанице у апоену од 500 евра и двије новчанице у апоену од 50 евра криво-творене.

Из Агенције подсјећају да је акција "Скy" спроведена 10. марта, према наредби Тужилаштва БиХ, у оквиру које су након вишемјесечне истраге уха-пшени припадници групе за организовани криминал, који се доводе у везу с међународним транспортом опојне дроге на подручју Црне Горе, БиХ, Хрватске, Пољске и Њемачке.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СЛОБОДАН ПАД

31.07.2020 15:44

ОДКУД ВАМ САД ТАЈ НАЗИВ АКЦИЈА СКРАДИН,СТА МИ УОПСТЕ ИМАМО СА СКРАДИНОМ

ОДГОВОРИТЕ