Akcija "Skradin": Četvoro uhapšeno, oduzeto 20 kg droge

Četiri osobe uhapšene su u petak u međunarodnoj akciji "Skradin", u kojoj je tokom dana bilo pronađeno i oduzeto preko 20 kilograma droge, a pronađena je mini laboratorija te zaplijenjena veća količina novca i oružja, potvrđeno je "Nezavisnim".

Republika Srpska 31.07.2020 | 16:41
Akcija "Skradin": Četvoro uhapšeno, oduzeto 20 kg droge

Akcija, koju zajednički soprovode Uprava za organizovani i teški kriminalitet, policijske uprave Prijedor i Banjaluka i jedinica Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji s MUP-om Hrvatske. Akcija i dalje traje.

Kako nam je u petak potvrđeno, preteresi su vršeni na području Banjaluke i Prijedora, a zaplijenjena je veća količina marihuane, skanka, određena količina MDMA, metamfetamina i spida, pronađeni su mini laboratorija te velika količina minsko-eksplozivnih sredstava, vatrenog oružja i novca.

Akcija "Skradin" je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe pa je policija na taj način razbila grupu koja je  na širem području Republike Srpske vršila ilegalnu prodaju opojnih droga, ali i minisko-eksplozivnih materija i oružja.

Iz MUP-a RS su nam u petak potvrdili da se akcija "Skradin" realizuje pod nadzorom OJT Banjaluka te su  bili u toku pretresi na više lokacija, zbog čega će detalji akcije biti poznati naknadno.

Osim ove akcije, kako je u petak saopšila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), vještačenjem novčanica u različitim apoenima koje su u martu privremeno oduzete u akciji "Sky", utvrđeno je da su 43 novčanice u apoenu od 500 evra i dvije novčanice u apoenu od 50 evra krivo-tvorene.

Iz Agencije podsjećaju da je akcija "Sky" sprovedena 10. marta, prema naredbi Tužilaštva BiH, u okviru koje su nakon višemjesečne istrage uha-pšeni pripadnici grupe za organizovani kriminal, koji se dovode u vezu s međunarodnim transportom opojne droge na području Crne Gore, BiH, Hrvatske, Poljske i Njemačke.

(Nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SLOBODAN PAD

31.07.2020 15:44

ODKUD VAM SAD TAJ NAZIV AKCIJA SKRADIN,STA MI UOPSTE IMAMO SA SKRADINOM

ODGOVORITE