Од Кризног штаба траже поштовање мјера заштите!

У Ковид болници до 9 часова хоспитализовано је 36 болесника, од којих је пет на респираторима, два болесника су старије животне доби. Свих пет болесника је са изразито тешком клиничком сликом и животно су угрожени, саопштено је из ЈЗУ болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.

Република Српска 31.07.2020 | 15:01
Од Кризног штаба траже поштовање мјера заштите!

"Већина хоспитализованих се налази на сталној кисеоничкој терапији. Стање у Ковид болници је тешко с обзиром да се повећава број болесника са изразито тешком клиничком сликом", додаје се у саопштењу.

Од посљедњег епидемиолошког извјештаја у Бијељини је девет позитивних на вирус корона, што представља и даље висок проценат од броја тестираних, 20 одсто, саопштено је на састанку Кризног штаба Болнице.

Наглашено да је неопходно да грађани схвате да је у овом моменту најважније да се придржавају свих прописаних обавезујућих мјера, али и да поштују све препоручене мјере!

"О поштовању прописаних епидемиолошких мјера у телефонској комуникацији са директором УКЦ РС др Владом Џајићем, в.д. директор Болнице проф. др Златко Максимовић је нагласио да је извјестио Штаб за ванредне ситуације у Бијељини, да се прописане мјере не поштују у обиму који је неопходан за стављање епидемиолошке ситуације под контролу", истиче се у саопштењу и додаје: 

"Др Максимовић је похвалио све здравствене раднике на пожртвованом и преданом раду у борби против вируса корона и нагласио да ће терет који већ мјесецима носи ова професија постати у једном тренутку претежак уколико цијела заједница не схвати озбиљност ситуације Од одговорности сваког појединца зависи функционисање здравственог система, јасан је став свих здравствених радника". 

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Семберац

31.07.2020 13:26

ТАКО ЈЕ ДР Златко. Уведи их у ред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор

31.07.2020 14:33

Људи, схватите ово озбиљно, можемо проћи као Италијани.

Name

Бијељина

31.07.2020 14:36

Браво за др Златка, вец се види помак

Name

Драгиса

31.07.2020 14:57

Помак у броју заражених, наравно.

Name

Бег

31.07.2020 14:04

Када престанете народ лијецит парацетамолом, мозда це вас неко и схватити за озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо Божић

31.07.2020 15:27

Није ово Дом здравља, ту си се могао доказивати и малтретирати колеге љекаре и сестре. Овдје ниси на свом терену и слабо се сналазис. Иди док си млад.

Name

Скептик

31.07.2020 14:36

Испада да Вишковић и Мазалица нису поштовали прописане мјере!? Или хоће рећи, да су они који не поштују мјере, заразују друге али не и себе? Па су тако злочасти грађани заразили Висковића и Мазалицу мада се поставља питање како су се могли затазити ако су поштовали препоруке струке. Ово је све бесмислено...

ОДГОВОРИТЕ