Od Kriznog štaba traže poštovanje mjera zaštite!

U Kovid bolnici do 9 časova hospitalizovano je 36 bolesnika, od kojih je pet na respiratorima, dva bolesnika su starije životne dobi. Svih pet bolesnika je sa izrazito teškom kliničkom slikom i životno su ugroženi, saopšteno je iz JZU bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

Republika Srpska 31.07.2020 | 15:01
Od Kriznog štaba traže poštovanje mjera zaštite!

"Većina hospitalizovanih se nalazi na stalnoj kiseoničkoj terapiji. Stanje u Kovid bolnici je teško s obzirom da se povećava broj bolesnika sa izrazito teškom kliničkom slikom", dodaje se u saopštenju.

Od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini je devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Naglašeno da je neophodno da građani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih obavezujućih mjera, ali i da poštuju sve preporučene mjere!

"O poštovanju propisanih epidemioloških mjera u telefonskoj komunikaciji sa direktorom UKC RS dr Vladom Džajićem, v.d. direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović je naglasio da je izvjestio Štab za vanredne situacije u Bijeljini, da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu", ističe se u saopštenju i dodaje: 

"Dr Maksimović je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema, jasan je stav svih zdravstvenih radnika". 

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Semberac

31.07.2020 13:26

TAKO JE DR Zlatko. Uvedi ih u red.

ODGOVORITE
Name

Doktor

31.07.2020 14:33

Ljudi, shvatite ovo ozbiljno, možemo proći kao Italijani.

Name

Bijeljina

31.07.2020 14:36

Bravo za dr Zlatka, vec se vidi pomak

Name

Dragisa

31.07.2020 14:57

Pomak u broju zaraženih, naravno.

Name

Beg

31.07.2020 14:04

Kada prestanete narod lijecit paracetamolom, mozda ce vas neko i shvatiti za ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

Mišo Božić

31.07.2020 15:27

Nije ovo Dom zdravlja, tu si se mogao dokazivati i maltretirati kolege ljekare i sestre. Ovdje nisi na svom terenu i slabo se snalazis. Idi dok si mlad.

Name

Skeptik

31.07.2020 14:36

Ispada da Višković i Mazalica nisu poštovali propisane mjere!? Ili hoće reći, da su oni koji ne poštuju mjere, zarazuju druge ali ne i sebe? Pa su tako zločasti građani zarazili Viskovića i Mazalicu mada se postavlja pitanje kako su se mogli zataziti ako su poštovali preporuke struke. Ovo je sve besmisleno...

ODGOVORITE