Пироман: Откривено ко је изазвао пожар у Требињу

Полиција је открила да је особа из Требиња чији су иницијали Д.С. изазвала пожар у насељу Бањевци који се проширио на сусједно брдо, саопштено је из требињске Полицијске управе.

Република Српска 31.07.2020 | 10:37
Пироман: Откривено ко је изазвао пожар у Требињу

У саопштењу је наведено да је Полицијској станици у Требињу, у уторак, 28. јула, око 13.00 часова пријављено да је избио пожар у насељу Бањевци у том граду и да је полиција одмах изашла на лице мјеста.

"Предузимањем низа мјера и радњи утврђено је да је ватра запаљена намјерно. Након тих сазнања, Окружно тужилаштво у Требињу је догађај квалификовало као кривично дјело изазивање опште опасности", наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе су додали да су, у сарадњи са поступајућим тужиоцем, полицијски службеници наставили да реализују мјере и радње из своје надлежности чијим спровођењем је откривено лице које је изазвало пожар.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани источне Херцеговине не пале отпад, не чисте пољопривредне парцеле без обавјештавања ватрогасно-спасилачке екипе и предузимања свих превентивних мјера како се ватра не би неконтролисано ширила и угрозила људске животе и материјална добра.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

31.07.2020 08:44

Исто као и комсије у Хрватској, 90% позара узроковали сами становници.

ОДГОВОРИТЕ