Искуства оних који су побиједили ковид 19

У Шапцу се смањује број новозаражених. Од краја јуна излечено је око 430 грађана Србије. Каква су искуства оних који су победили корону?

Србија 31.07.2020 | 07:43
Искуства оних који су побиједили ковид 19

Због бола у грлу и високе температуре Милан Станковић из Шапца се почетком месеца јавио у ковид амбуланту, где је утврђено да је заражен коронавирусом. Оздравио је после осамнаест дана проведених у изолацији.

"Прва два дана сам имао температуру, у тренутку тестирања је нисам имао. Осећао сам малаксалост, касније сам изгубио чуло мириса и укуса и осећао сам слабост целог тела. Вратио сам се обавезама на послу, осећам се прилично добро, али не још сасвим добро", каже Милан Станковић. 

Ђорђе Мијаиловић је у изолацији имао само блаже симпотоме. После три седмице, вратио се на посао.

"Оно што је мени драго, да се нико из моје околине није заразио, дакле, када сам приметио симптоме, када сам се склонио у своју собу и нисам излазио, сачувао сам остале, што је добро. Имао сам блажу клиничку слику. Нисам имао ни температуру, ни кашаљ, нити било какве друге тегобе. Осим чула мириса и укуса које сам изгубио на седам дана", рекао је Ђорђо.

Излеченима од ковида 19, лекари саветују постепено враћање животним навикама.

"Постепено враћање на посао, постепена физичка активност и наравно витаминска терапија, најмање месец дана од тог позитивног резултата. Превентивне мере наравно, јер није доказао да се неко не може резаразити. Јер не знамо да ли имамо имунитет. Треба бити опрезан у сваком случају", навела је др Ивана Анђић из ДЗ Шабац.

Осим јачања имунитета, хроничним болесницима који су се излечили од коронавируса саветује се више одмарања и сна.

(РТС)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ха ха

31.07.2020 07:12

искуство је потписес да си оболио од короне добијес од 500 до 2000 марака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медицински радник

31.07.2020 09:16

Ниси добро знао биологију и хемију чак ни у основној, ал' зато размијеш сва дешавања у свијету, знаш да се вакцином чипује и да је све то због новог свјетског поретка... Нама нема спаса јер смо необразовани, стручњаци за све и свако мисли да је његово мишљење једнако важно и тачко као мишљење школованих и стручних људи хах. Најбољи смо стручњаци за теорије завјере и лапрдање. Туга од земље...

Name

Ал си глуп...

31.07.2020 10:33

Па људи би масовно на валили и за 200 марка да потпису. Па то се неби скупит пара колико би народ тразио. Свакаве глупости.

Name

лазете

01.08.2020 07:57

Да ли стварно ови позитивни узимају паре ? Све висе је разлога да се вјерује у то. Нико не поставља питање гдје ду му налази нити се медији о томе огласавају , нема притиска. У БЛ се људима не издају налази, заразени као висе по којекаквим списковима, немају симптоме...

Name

Скептик

31.07.2020 10:22

Др Ивана, па наравно да се може више пута заразити јер је у питању тровање а не зараза.

ОДГОВОРИТЕ