Iskustva onih koji su pobijedili kovid 19

U Šapcu se smanjuje broj novozaraženih. Od kraja juna izlečeno je oko 430 građana Srbije. Kakva su iskustva onih koji su pobedili koronu?

Srbija 31.07.2020 | 07:43
Iskustva onih koji su pobijedili kovid 19

Zbog bola u grlu i visoke temperature Milan Stanković iz Šapca se početkom meseca javio u kovid ambulantu, gde je utvrđeno da je zaražen koronavirusom. Ozdravio je posle osamnaest dana provedenih u izolaciji.

"Prva dva dana sam imao temperaturu, u trenutku testiranja je nisam imao. Osećao sam malaksalost, kasnije sam izgubio čulo mirisa i ukusa i osećao sam slabost celog tela. Vratio sam se obavezama na poslu, osećam se prilično dobro, ali ne još sasvim dobro", kaže Milan Stanković. 

Đorđe Mijailović je u izolaciji imao samo blaže simpotome. Posle tri sedmice, vratio se na posao.

"Ono što je meni drago, da se niko iz moje okoline nije zarazio, dakle, kada sam primetio simptome, kada sam se sklonio u svoju sobu i nisam izlazio, sačuvao sam ostale, što je dobro. Imao sam blažu kliničku sliku. Nisam imao ni temperaturu, ni kašalj, niti bilo kakve druge tegobe. Osim čula mirisa i ukusa koje sam izgubio na sedam dana", rekao je Đorđo.

Izlečenima od kovida 19, lekari savetuju postepeno vraćanje životnim navikama.

"Postepeno vraćanje na posao, postepena fizička aktivnost i naravno vitaminska terapija, najmanje mesec dana od tog pozitivnog rezultata. Preventivne mere naravno, jer nije dokazao da se neko ne može rezaraziti. Jer ne znamo da li imamo imunitet. Treba biti oprezan u svakom slučaju", navela je dr Ivana Anđić iz DZ Šabac.

Osim jačanja imuniteta, hroničnim bolesnicima koji su se izlečili od koronavirusa savetuje se više odmaranja i sna.

(RTS)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ha ha

31.07.2020 09:12

iskustvo je potpises da si obolio od korone dobijes od 500 do 2000 maraka

ODGOVORITE
Name

Медицински радник

31.07.2020 11:16

Ниси добро знао биологију и хемију чак ни у основној, ал' зато размијеш сва дешавања у свијету, знаш да се вакцином чипује и да је све то због новог свјетског поретка... Нама нема спаса јер смо необразовани, стручњаци за све и свако мисли да је његово мишљење једнако важно и тачко као мишљење школованих и стручних људи хах. Најбољи смо стручњаци за теорије завјере и лапрдање. Туга од земље...

Name

Al si glup...

31.07.2020 12:33

Pa ljudi bi masovno na valili i za 200 marka da potpisu. Pa to se nebi skupit para koliko bi narod trazio. Svakave gluposti.

Name

lazete

01.08.2020 09:57

Da li stvarno ovi pozitivni uzimaju pare ? Sve vise je razloga da se vjeruje u to. Niko ne postavlja pitanje gdje du mu nalazi niti se mediji o tome oglasavaju , nema pritiska. U BL se ljudima ne izdaju nalazi, zarazeni kao vise po kojekakvim spiskovima, nemaju simptome...

Name

Skeptik

31.07.2020 12:22

Dr Ivana, pa naravno da se može više puta zaraziti jer je u pitanju trovanje a ne zaraza.

ODGOVORITE