Након вести да је примала новчану помоћ од државе огласила се и Цеца: Шокирана сам!

Након што је објављена информација да је музичка звезда Светлана Цеца Ражнатовић од државе узела новчану помоћ у вредности 450.000 динара, одлучила је да у јавност изнесе праву слику ствари и оштро демантује овакве наводе.

Забава 30.07.2020 | 22:22
Након вести да је примала новчану помоћ од државе огласила се и Цеца: Шокирана сам!

- Шокирана сам да су овако озбиљни подаци објављени без да сам пре тога позвана за коментар као што то новинарска етика налаже. Као прво, нисам узела никакву помоћ од државе, ни динара. Као друго сматрам да је та помоћ преко потребна људима којима је услед ситуације која је задесила цео свет озбиљно нарушила њихов кућни буџет. Ово радим како бих ставила тачку на лаж и измишљену причу која се пласира без претходне провере - изјавила је овим поводом Цеца.

Са друге старане, из фирме "Цеца мусиц" до детаља су објаснили како изгледа када неко аплицира за помоћ државе, те шта је све потебно да се уради како би се иста остварила.

- Претраживањем јединственог регистра рачуна НБС, може се видети да "Цеца мусиц" има отворен "наменски рачун за исплату динарских давања ЦОВИД-19". Тај рачун је аутоматски отваран од стране Народне банке Србије свим привредним субјектима који су имали отворене текуће рачуне само у једној банци, без обзира да ли су се определили за помоћ или не. Отварање наменског рачуна не значи да се привредно друштво определило за прихватање пакета мера из Уредбе о фискалним погодностима и директним давањима. Пакет мера се прихватао подношењем пореске пријаве на обрасцу ППП ПД за одређену врсту прихода-зараде, са означеним датумом плаћања пореза и социјалних доприноса 04.01.2021 год. Што "Цеца мусиц" није користила и није подносила никакав захтев за помоћ. Зараде за март, април мај и јун задуживање су са задњим даном у месецу за претходни месец и исплаћиване без корисћења пакета мера из Уредбе, односно помоћи које је држава додељивала. Да би неко био сигуран у то да ли је привредно друштво „Цеца мусиц“ прихватило пакет мера из наведене уредбе, мора да има овлашћење за приступ порталу Пореске управе а не јавно доступним подацима са сајта НБС који су објављени уз поменути текст. Понављамо под пуном кривичном одговорношћу да нисмо, нити ћемо тражити финансијску помоћ државе услед пандемије корона вируса - стоји у саопштењу ове фирме.

Извор: Ало.рс Фото:Ало

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роки

31.07.2020 06:12

Нај глснији сте ви певаци тразец помоц од дрзаве а имате милионе, например Неда Украден је јавно апеловала на помаци дрзаце певацима продавацима магле за помоц. Многи сте купили станове Београд на води. Ви имате професионалну деформацију ,само руке испрузате и паре узимате то је болест , други могу да умру од глсди вама је све једно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

02.08.2020 13:05

Бице све добро ако бог да..

ОДГОВОРИТЕ