Није нас изненадио, имамо пуну контролу

Председник Црне Горе Мило Ðукановић уверен је да ће августа држава имати пуну контролу над епидемијом и да зато не треба размишљати о одлагању избора.

Регион 29.07.2020 | 22:54
Није нас изненадио, имамо пуну контролу

Он је нагласио у интервјуу за ТВ Прва који преносе црногорски медији, да сматра да епидемију не треба политизовати, посебно не на вулгаран начин.

"Када је у питању епидемија, сви, а посебно државни органи морају да ураде све што је у нашој моћи да је вратимо под контролу, какву смо имали у првом таласу. Уверен сам да ћемо током наредног месеца имати пуну контролу. Мислим да зато не треба размишљати о одгађању избора. Мислим да и у оваквим условима можемо да водимо ову фазу предизборне кампање. Мислим да ће се у августу створити услови да интензивирамо кампању, можда и на терену, али о том потом," рекао је Ðукановић.

Ðукановић каже да је важно да у Црној Гори сви схвате да је најважније да препознају сложеност изазова који доноси криза, и да покажу способност да се кризи прилагоде.

Он би, како каже, више волео и да "кризу" нема као тему у предизборној кампањи, али реалност је другачија.

"Зато морамо препознати оне људе и гаранције који ће препознати како превазићи проблеме и изаћи из кризе. Ова власт је показала то умеће. Позамашан је списак свега што смо успели да у тешким периодима постигнемо. Свему можемо додати и ово искуство у суочавању са првим таласом ковида-19. Не само да смо последњи регистровали коронавирус, већ смо постали и прва корона фри дестинација," навео је он.

Ђукановић је додао да заштитну маску за лице носи увек кад мора.

"Да је најугодније није, али у ситуацијама када се морамо придржавати правила НКТ-а, нема друге. Суочавамо се као друштво с новим и непознатим ризиком. Нажалост нема још медицинског одговора на тај проблем, па је логично морамо поштовати препоруке и правила. То је елементарна одговорност, све друго било би недопустиво и неодговорно и за све грађане а камоли за оне који морају да пруже позитиван пример," истакао је он.

Он каже да је фасцинантна одговорност коју је показало друштво у ситуацији која је снашла Црну Гору и свет.

"Све институције су показале одговорност. Није нас изненадио ни повратак епидемије," навео је он.

"Поједини су помислили да дерби у Београду не може протећи без нас, поједини у Рожајама су помислили да могу обезбиједити долазак рођака због неке свадбе, и све се показало да смо јако добри када је најтеже, "истакао је он.ж

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

КИКИ

30.07.2020 00:59

МИЛО ГОТОВ СИ , НЕЋЕС ИМАТ ВИШЕ ОД 60 ПОСТО ГЛАСОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИКИ

30.07.2020 01:40

ЈЕСТ ДА ЈЕ 21 ВИЈЕК , ЈЕСТ И ПРАВИО ГРЕШКЕ У ПРОШЛОСТИ АЛ ОВАЈ ЧОЕК ЈЕ ЦАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадо

30.07.2020 06:26

Дрзаве и предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предизборна корона

30.07.2020 07:48

Па це нестати и вратити се тацно када треба....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавра

30.07.2020 15:55

е ђукановичу црногорска проклетињо сво ти царство покрадено ти требало за спашавање нај милијих твоји тако господ бог каже