Nije nas iznenadio, imamo punu kontrolu

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uveren je da će avgusta država imati punu kontrolu nad epidemijom i da zato ne treba razmišljati o odlaganju izbora.

Region 29.07.2020 | 22:54
Nije nas iznenadio, imamo punu kontrolu

On je naglasio u intervjuu za TV Prva koji prenose crnogorski mediji, da smatra da epidemiju ne treba politizovati, posebno ne na vulgaran način.

"Kada je u pitanju epidemija, svi, a posebno državni organi moraju da urade sve što je u našoj moći da je vratimo pod kontrolu, kakvu smo imali u prvom talasu. Uveren sam da ćemo tokom narednog meseca imati punu kontrolu. Mislim da zato ne treba razmišljati o odgađanju izbora. Mislim da i u ovakvim uslovima možemo da vodimo ovu fazu predizborne kampanje. Mislim da će se u avgustu stvoriti uslovi da intenziviramo kampanju, možda i na terenu, ali o tom potom," rekao je Ðukanović.

Ðukanović kaže da je važno da u Crnoj Gori svi shvate da je najvažnije da prepoznaju složenost izazova koji donosi kriza, i da pokažu sposobnost da se krizi prilagode.

On bi, kako kaže, više voleo i da "krizu" nema kao temu u predizbornoj kampanji, ali realnost je drugačija.

"Zato moramo prepoznati one ljude i garancije koji će prepoznati kako prevazići probleme i izaći iz krize. Ova vlast je pokazala to umeće. Pozamašan je spisak svega što smo uspeli da u teškim periodima postignemo. Svemu možemo dodati i ovo iskustvo u suočavanju sa prvim talasom kovida-19. Ne samo da smo poslednji registrovali koronavirus, već smo postali i prva korona fri destinacija," naveo je on.

Đukanović je dodao da zaštitnu masku za lice nosi uvek kad mora.

"Da je najugodnije nije, ali u situacijama kada se moramo pridržavati pravila NKT-a, nema druge. Suočavamo se kao društvo s novim i nepoznatim rizikom. Nažalost nema još medicinskog odgovora na taj problem, pa je logično moramo poštovati preporuke i pravila. To je elementarna odgovornost, sve drugo bilo bi nedopustivo i neodgovorno i za sve građane a kamoli za one koji moraju da pruže pozitivan primer," istakao je on.

On kaže da je fascinantna odgovornost koju je pokazalo društvo u situaciji koja je snašla Crnu Goru i svet.

"Sve institucije su pokazale odgovornost. Nije nas iznenadio ni povratak epidemije," naveo je on.

"Pojedini su pomislili da derbi u Beogradu ne može proteći bez nas, pojedini u Rožajama su pomislili da mogu obezbijediti dolazak rođaka zbog neke svadbe, i sve se pokazalo da smo jako dobri kada je najteže, "istakao je on.ž

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

KIKI

30.07.2020 00:59

MILO GOTOV SI , NEĆES IMAT VIŠE OD 60 POSTO GLASOVA

ODGOVORITE
Name

KIKI

30.07.2020 01:40

JEST DA JE 21 VIJEK , JEST I PRAVIO GREŠKE U PROŠLOSTI AL OVAJ ČOEK JE CAR

ODGOVORITE
Name

Jado

30.07.2020 06:26

Drzave i predsjednika!

ODGOVORITE
Name

Predizborna korona

30.07.2020 07:48

Pa ce nestati i vratiti se tacno kada treba....

ODGOVORITE
Name

Gavra

30.07.2020 15:55

e đukanoviču crnogorska prokletinjo svo ti carstvo pokradeno ti trebalo za spašavanje naj milijih tvoji tako gospod bog kaže