Букте пожари у Требињу: Ватру гаси и хеликоптер

Ватрогасци у Требињу и даље се боре са пожаром који је избио јуче у приградском насељу Бањевци, а највише посла имају уз магистрални пут Требиње-Билећа, јер не дозвољавају да се ватра прошири према планини Леотар.

Вијести 29.07.2020 | 20:22
Букте пожари у Требињу: Ватру гаси и хеликоптер

Пожаришта на сјеверозападу Требиња почео је да гаси хеликоптер Хеликоптеског сервиса Републике Српске, захватајући воду са Требињског језера.

Ватрогасци већ два дана гасе ватру изнад магистралног пута Требиње-Билећа, да не би прешла на планину Леотар и даље се ширила. Посао им отежава вјетар, велики дим, аутомобили који пролазе магисттралом, као и честе експлозије за које се претпоставља да су од муниције и бомби које су ту бачене послије рата. Ватрогасци кажу да је тренутно све под контролом.

„Ситуација је за сада задовољавајућа. Било је стварно и граната и муниције, као да је рат“, каже Радован Црногорац из требињске ватрогасне јединице.

Ватра гори на наприступачном терену и иде према мјесту гдје се  налази неколико кућа. Поред требињских ватрогасаца, у гашењу учествују у припадници Добровољног ватрогасног друштва “Јасен” из Моског.

“Терен је доста кршовит, од кућа је ватра удаљена 200-300 метара. Вјетар гура ватру према кућама”, каже члан Друштва Мирослав Крунић.

Други крак овог пожара према селу Нецвијеће је под контролом.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

угур

29.07.2020 18:51

Како додо изјави да је Требиње српски град види белаја.Јест цојк уклет гдје ногом стане ту трава висе не расте ,цим који град ил село помене одма га ил позар и поплава унисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зухра

29.07.2020 19:58

Отето,проклето.

Name

Ацо

30.07.2020 06:55

А гдје су хеликоптери ОС БИХ да се укљуце у гасењу позара...цему они слузе у свему овоме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СС

30.07.2020 07:56

ОС БиХ немају хеликоптере за гашење пожара, хеликоптери Ми-8 не лете немају они то са цим гасити, прдавац ух и газеле нису за такве "игре"