Bukte požari u Trebinju: Vatru gasi i helikopter

Vatrogasci u Trebinju i dalje se bore sa požarom koji je izbio juče u prigradskom naselju Banjevci, a najviše posla imaju uz magistralni put Trebinje-Bileća, јер ne dozvoljavaju da se vatra prоširi prema planini Leotar.

Vijesti 29.07.2020 | 20:22
Bukte požari u Trebinju: Vatru gasi i helikopter

Požarišta na sjeverozapadu Trebinja počeo je da gasi helikopter Helikopteskog servisa Republike Srpske, zahvatajući vodu sa Trebinjskog jezera.

Vatrogasci već dva dana gase vatru iznad magistralnog puta Trebinje-Bileća, da ne bi prešla na planinu Leotar i dalje se širila. Posao im otežava vjetar, veliki dim, automobili koji prolaze magisttralom, kao i česte eksplozije za koje se pretpostavlja da su od municije i bombi koje su tu bačene poslije rata. Vatrogasci kažu da je trenutno sve pod kontrolom.

„Situacija je za sada zadovoljavajuća. Bilo je stvarno i granata i municije, kao da je rat“, kaže Radovan Crnogorac iz trebinjske vatrogasne jedinice.

Vatra gori na napristupačnom terenu i ide prema mjestu gdje se  nalazi nekoliko kuća. Pored trebinjskih vatrogasaca, u gašenju učestvuju u pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Jasen” iz Moskog.

“Teren je dosta kršovit, od kuća je vatra udaljena 200-300 metara. Vjetar gura vatru prema kućama”, kaže član Društva Miroslav Krunić.

Drugi krak ovog požara prema selu Necvijeće je pod kontrolom.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ugur

29.07.2020 18:51

Kako dodo izjavi da je Trebinje srpski grad vidi belaja.Jest cojk uklet gdje nogom stane tu trava vise ne raste ,cim koji grad il selo pomene odma ga il pozar i poplava unisti

ODGOVORITE
Name

Zuhra

29.07.2020 19:58

Oteto,prokleto.

Name

Aco

30.07.2020 06:55

A gdje su helikopteri OS BIH da se ukljuce u gasenju pozara...cemu oni sluze u svemu ovome...

ODGOVORITE
Name

SS

30.07.2020 07:56

OS BiH nemaju helikoptere za gašenje požara, helikopteri Mi-8 ne lete nemaju oni to sa cim gasiti, prdavac uh i gazele nisu za takve "igre"