Северина се присетила Оливера Драгојевића и открила шта ју је једном замолио!

Северина се присетила Оливера Драгојевића на другу годишњицу његове смрти. Објавила је снимак с једног њеног концерта где је отпевала Цесарицу и присетила се једне анегдоте везане уз једног од највећих хрватских музичара свих времена.

Забава 29.07.2020 | 20:58
Северина се присетила Оливера Драгојевића и открила шта ју је једном замолио!

"Оливера сам волела и као музиц̌ара и као особу... Вис̌е пута смо заједно путовали, смејали се, возио је брзо... Једном ме, негде у лето 2001., замолио да уместо њега одрз̌им концерт у Велој Луци. Рекла сан 'не могу', а он је рекао 'ал ја не могу вис̌е од тебе'. И ту ме је с̌армирао, имао је с̌арма, и отис̌ла сам да певам (у јапанкама, јер сам до њега свратила с плаз̌е)... Људи су дос̌ли слус̌ати Оливера, ја сам им објаснила ситуацију и сви су се смејали. Ово није тај концерт, овај је одрз̌ан у неком клубу у дијаспори пре две године, нес̌то мало пре него је Он отис̌ао ... Јер људи су га свугде волили и волимо га сви... Заувек (си ту)...", написала је Северина.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Оливера сан волила и као музиц̌ара и као особу... Вис̌е пута смо заједно путовали, смијали се, возио је брзо... Једном ме, негди у лито 2001., замолио да умјесто њега одрз̌им концерт у Велој Луци. Рекла сан “не могу”, а он је река “ал ја не могу вис̌е од тебе”. И ту ме је с̌армира, има је с̌арма, и отис̌ла сан пиват (у јапанкама, јер сам до њега свратила с плаз̌е)... Људи су дос̌ли слус̌ати Оливера, ја сам им објаснила ситуацију и сви су се смијали. Ово није тај концерт, овај је одрз̌ан у неком клубу у дијаспори прије дви године, нес̌то мало прије него је Он отис̌а ц́а... Сви, сви ми волимо запиват његову писму... Јер људи су га свугди волили и волимо га сви... Заувик (си ту)... #оливердрагојевиц #цесарица #волимстосеволимо #љубавсељубављувраца #северина

А пост схаред бy Северина (@северина) он

Прије тачно две године у Сплиту је у 71. години живота умро Оливер Драгојевић, легенда хрватске музичке сцене. Преминуо је годину дана након што му је дијагностификованрак плућа.

Оливер је посљедњи пут јавно наступао 15. октобра 2017. године у ХНК Сплит на концерту "Вјеруј у љубав", који је организовала Жупанијска лига против рака. Планирао је великим концертима у Сплиту прославити свој рођендан и 50 година каријерено због болести морао је од тога одустати.

Неколико месеци касније, у марту 2018. обратио се обожаватељима на додели Порина: ''Хтео бих споменути једног човека који је обележио пола мог живота, а то је Зденко Руњић. Пуно добрих људи се створило око мене и овај пут ме болест прекинула и не могу бити с вама. Као дете сам желео свирати и певати и тај сан се некако прекинуо. Поздрављам све људе добре који су били око мене и који су ме подржали у тој кризи. Чини ми се да још увек има времена за певати и свирати и ако се ствари поправе, биће то добро", рекао је Оливер тада преко видеозида.

"Омела ме мало болест па не могу бити с вама вечерас. Пуно добрих људи је уз мене, а ако се ствари поправе, опет ћемо пјевати. Хвала мојој фамилији и људима који су се трудили да ми буде лакше, а ту је и онкологија Сплит'', захвалио је.

''Што да вам кажем него – гуштајте људи, јер ћа је живот венго фантажија'', поручио је Оливер из свог дома обожаватељима по посљедњи пут те добио огроман аплауз.

Извор: Ало.рс Фото. принсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар