ПДП: Пријаве због употребе хеликоптера у страначке сврхе

Предсједник младих ПДП Бањалука, Иван Бегић, поднио је данас кривичну пријаву против директора Хеликоптерског сервиса Републике Српске,  Бобана Кустурића, предсједника Републике Српске, Жељке Цвијановић,  српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика и предсједавајућег Савјета министира БиХ, Зорана Тегелтије, због кривичног дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ из члана 315. став 4. Кривичног законика Републике Српске, саопштно је из ПДП.

Република Српска 28.07.2020 | 12:53
ПДП: Пријаве због употребе хеликоптера у страначке сврхе

– 12.7.2020. године да би Милорад Додик, Жељка Цвијановић и Зоран Тегелтија на вријеме стигли у Теслић на страначки скуп, а не у својству функција у држави које обављају, ангажован је Хеликоптерски сервис Републике Српске. Хеликоптер је слетио на помоћни терен стадиона „Радолинка“ у Теслићу. Додик и Тегелтија су, након слијетања, попили кафу са предсједником ОО СНСД у Теслићу Драганом Богданићем и потпредсједником ОО СНСД у Теслићу Марком Тривуновићем – тврди Бегић.

Како је саопштно из ПДП, Влада Републике Српске је у марту прошле године допунила Уредбу о оснивању Ваздухопловног сервиса Републике Српске и на тај начин омогућила да овај сервис користи и члан Предсједништва БиХ из РС.

– На истој сједници Владе РС донесене су и измјене Уредбе о оснивању Хеликоптерског сервиса РС са истим „посљедицама“. Додик је истим хеликоптером путовао и у Добој у августу 2018. године – тврде у ПДП.

Они подсјећају да су медији тада пренијели да је ријеч о хеликоптеру модела „АW119Кx“ чија је вриједност 9.336.600 КМ те да је Хеликоптерски сервис потписао уговор с италијанском компанијом „Леонардо С.п.А.“ о куповини летјелице.

– За куповину хеликоптера Влада Српске је дигла кредит од скоро десет милиона КМ –подсјећају у ПДП.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

АКТИВИСТА

28.07.2020 10:58

Нека се возају, то будале задовољава. Када нестане горива они ће на рингишпил. Научиле лујке да лете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиротиња

28.07.2020 11:07

На кафицу се мора -видјети и бити видјен је битно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

28.07.2020 11:59

Баш је СНСД брига за Дрваром,а нај мање за ковид отпадом. Они у Дрвар дођу само пред изборе,купе народ са врећом брашна и онда раде шта их воља и тако у круг. Народу тамо је преостало да преживљава и да купи вирусе са депоније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

28.07.2020 12:30

Дакле ако сам добро схватио, кад је криза тад се купују хеликоптери, аудији, авиони и софтвери из проинтера. Кад је криза, тражи се 15 000 000 км за тзв. Ствараоце Српске док борци живе у биједи. Није сваки борац уновчио своје ратовање попут неких блиских власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊА ЛУКА

28.07.2020 13:18

Жељка Цвијановић на море отпутовала погодите чиме ?????? Приватно је отишла на море у ЦГ државним авионом сељанчура из Чечаве Милин потрчко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Герма

28.07.2020 15:50

Трла баба лан

ОДГОВОРИТЕ