PDP: Prijave zbog upotrebe helikoptera u stranačke svrhe

Predsjednik mladih PDP Banjaluka, Ivan Begić, podnio je danas krivičnu prijavu protiv direktora Helikopterskog servisa Republike Srpske,  Bobana Кusturića, predsjednika Republike Srpske, Željke Cvijanović,  srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika i predsjedavajućeg Savjeta ministira BiH, Zorana Tegeltije, zbog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 315. stav 4. Кrivičnog zakonika Republike Srpske, saopštno je iz PDP.

Republika Srpska 28.07.2020 | 12:53
PDP: Prijave zbog upotrebe helikoptera u stranačke svrhe

– 12.7.2020. godine da bi Milorad Dodik, Željka Cvijanović i Zoran Tegeltija na vrijeme stigli u Teslić na stranački skup, a ne u svojstvu funkcija u državi koje obavljaju, angažovan je Helikopterski servis Republike Srpske. Helikopter je sletio na pomoćni teren stadiona „Radolinka“ u Tesliću. Dodik i Tegeltija su, nakon slijetanja, popili kafu sa predsjednikom OO SNSD u Tesliću Draganom Bogdanićem i potpredsjednikom OO SNSD u Tesliću Markom Trivunovićem – tvrdi Begić.

Kako je saopštno iz PDP, Vlada Republike Srpske je u martu prošle godine dopunila Uredbu o osnivanju Vazduhoplovnog servisa Republike Srpske i na taj način omogućila da ovaj servis koristi i član Predsjedništva BiH iz RS.

– Na istoj sjednici Vlade RS donesene su i izmjene Uredbe o osnivanju Helikopterskog servisa RS sa istim „posljedicama“. Dodik je istim helikopterom putovao i u Doboj u avgustu 2018. godine – tvrde u PDP.

Oni podsjećaju da su mediji tada prenijeli da je riječ o helikopteru modela „AW119Кx“ čija je vrijednost 9.336.600 КM te da je Helikopterski servis potpisao ugovor s italijanskom kompanijom „Leonardo S.p.A.“ o kupovini letjelice.

– Za kupovinu helikoptera Vlada Srpske je digla kredit od skoro deset miliona КM –podsjećaju u PDP.

(Srpskainfo)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

AKTIVISTA

28.07.2020 10:58

Neka se vozaju, to budale zadovoljava. Kada nestane goriva oni će na ringišpil. Naučile lujke da lete.

ODGOVORITE
Name

Sirotinja

28.07.2020 11:07

Na kaficu se mora -vidjeti i biti vidjen je bitno

ODGOVORITE
Name

Lana

28.07.2020 11:59

Baš je SNSD briga za Drvarom,a naj manje za kovid otpadom. Oni u Drvar dođu samo pred izbore,kupe narod sa vrećom brašna i onda rade šta ih volja i tako u krug. Narodu tamo je preostalo da preživljava i da kupi viruse sa deponije.

ODGOVORITE
Name

Boris

28.07.2020 12:30

Dakle ako sam dobro shvatio, kad je kriza tad se kupuju helikopteri, audiji, avioni i softveri iz prointera. Kad je kriza, traži se 15 000 000 km za tzv. Stvaraoce Srpske dok borci žive u bijedi. Nije svaki borac unovčio svoje ratovanje poput nekih bliskih vlasti

ODGOVORITE
Name

BANJA LUKA

28.07.2020 13:18

Željka Cvijanović na more otputovala pogodite čime ?????? Privatno je otišla na more u CG državnim avionom seljančura iz Čečave Milin potrčko.

ODGOVORITE
Name

Germa

28.07.2020 15:50

Trla baba lan

ODGOVORITE