"Карантин је одлична мјера, за привреду је неодржива"

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак изјавио је да се нада да ће тренд обољелих од вирус корона наставити да буде силазан у Хрватској.

Регион 28.07.2020 | 08:47
"Карантин је одлична мјера, за привреду је неодржива"

"Надамо се да ће тренд бити силазан, то смо већ најавили. Током посљедњих недјељу дана је био силазан иако смо имали неколико пикова који су одскочили од просјечне бројке. Очекујемо да ће се тај тренд наставити према доле", рекао је Цапак јуче за ХРТ.

Он је додао да је у Хрватској у току наставак првог таласа епидемије или "реп" епидемије.

Објаснио је да се то догодило због попуштање мјера.

Цапак сматра да је карантин одлична мјера јер драстично смањује пренос вируса корона, али је за привреду и у психолошком смислу неодржива.

Цапак је у вези с одржавањем прославе годишњице војно-полицијске акције "Олуја" казао да дефинитивне одлуке, бројке и начини одржавања још нису одређени, али да постоје оквирне идеје о томе.

"Према мјерама које су прописали, надамо се да ће то бити један нискоризичан догађај. Биће много мање људи и пропратних догађаја, конзумирања хране и пића", рекао је Цапак.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Андриц

28.07.2020 07:40

Па засто тако нису говорили од поцетка.Ако је карантин јако добра мјера да се спријеци сирење вируса и на тај нацин стите градјани,па ста је сад,је ли висе наси зивоти нису битни,сад је битнија привреда.А ругали сте се сви Сведима,и на крају опет додјосте на њихов модел.То само показује ко нас води,какве плитке главе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колумбо

28.07.2020 08:52

Послије зиме цемо бити паметнији знаце мо висе цији је систем био бољи А дотле се опустите Сведзани