"Karantin je odlična mjera, za privredu je neodrživa"

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je da se nada da će trend oboljelih od virus korona nastaviti da bude silazan u Hrvatskoj.

Region 28.07.2020 | 08:47
"Karantin je odlična mjera, za privredu je neodrživa"

"Nadamo se da će trend biti silazan, to smo već najavili. Tokom posljednjih nedjelju dana je bio silazan iako smo imali nekoliko pikova koji su odskočili od prosječne brojke. Očekujemo da će se taj trend nastaviti prema dole", rekao je Capak juče za HRT.

On je dodao da je u Hrvatskoj u toku nastavak prvog talasa epidemije ili "rep" epidemije.

Objasnio je da se to dogodilo zbog popuštanje mjera.

Capak smatra da je karantin odlična mjera jer drastično smanjuje prenos virusa korona, ali je za privredu i u psihološkom smislu neodrživa.

Capak je u vezi s održavanjem proslave godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" kazao da definitivne odluke, brojke i načini održavanja još nisu određeni, ali da postoje okvirne ideje o tome.

"Prema mjerama koje su propisali, nadamo se da će to biti jedan niskorizičan događaj. Biće mnogo manje ljudi i propratnih događaja, konzumiranja hrane i pića", rekao je Capak.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Andric

28.07.2020 07:40

Pa zasto tako nisu govorili od pocetka.Ako je karantin jako dobra mjera da se sprijeci sirenje virusa i na taj nacin stite gradjani,pa sta je sad,je li vise nasi zivoti nisu bitni,sad je bitnija privreda.A rugali ste se svi Svedima,i na kraju opet dodjoste na njihov model.To samo pokazuje ko nas vodi,kakve plitke glave...

ODGOVORITE
Name

Kolumbo

28.07.2020 08:52

Poslije zime cemo biti pametniji znace mo vise ciji je sistem bio bolji A dotle se opustite Svedzani