Сутра сједница Колегијума Народне скупштине РС

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић Републике Српске заказао је за уторак, 28.7.2020, у 12 часова сједницу Колегијума Народне скупштине за утврђивање дневног реда и термина одржавања 15. посебне сједнице.

Република Српска 27.07.2020 | 12:32
Сутра сједница Колегијума Народне скупштине РС

"Посебна сједница Народне скупштине ће бити заказана по захтјеву члана Предсједништва БиХ Милорада Додика који је три одлуке Предсједништва БиХ, усвојене без консензуса на 14. редовној сједници Предсједништва, одржаној 22. јула, прогласио веома штетним по виталне интересе Републике Српске и позвао посланике Народне скупштине да у року од десет дана одрже сједницу парламента и двотрећинског већином подрже његов проглас", каже се у саопштењу НСРС.

Додају да је ријеч је о сљедећим одлукама: Одлука о одобравању закључивања Меморандума о сарадњи између Министарства безбједности БиХ и Министарства унутрашње безбједности САД о сарадњи у вези са употребом путничких информација, Одлука о одобравању Споразума о учешћу БиХ у Програму за међународног оцјењивање ученика (ПИСА) 2021. и Одлука о приступању БиХ Међународном истраживању развоја читалачке писмености ПИРЛС 2021.

Члан Предсједништва прогласио је ове одлуке веома штетним по виталне интересе Републике Српске на основу члана В.2. д) Устава БиХ и члана 42. став 3. Пословника о раду Предсједништва БиХ. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар