Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović Republike Srpske zakazao je za utorak, 28.7.2020, u 12 časova sjednicu Kolegijuma Narodne skupštine za utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 15. posebne sjednice.

Republika Srpska 27.07.2020 | 12:32
Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

"Posebna sjednica Narodne skupštine će biti zakazana po zahtjevu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske i pozvao poslanike Narodne skupštine da u roku od deset dana održe sjednicu parlamenta i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas", kaže se u saopštenju NSRS.

Dodaju da je riječ je o sljedećim odlukama: Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija, Odluka o odobravanju Sporazuma o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika (PISA) 2021. i Odluka o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.

Član Predsjedništva proglasio je ove odluke veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske na osnovu člana V.2. d) Ustava BiH i člana 42. stav 3. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar