Хонг Конг увео нове мјере због ширења вируса

У Хонг Конгу су данас објављене нове мјере блокаде како би се сузбило ширење вируса корона, укључујући забране окупљана више од двије особе и служења оброка у затвореном дијелу ресторана, те обавезно ношење маске на свим јавним мјестима.

Свијет 27.07.2020 | 10:17
Хонг Конг увео нове мјере због ширења вируса

Мјерама које ступају на снагу у сриједу, 29. јула, први пут се забрањују оброци у ресторанима. Од краја јануара више од 2.600 људи је заражено вирусом корона од чега је 20 умрло.

"Ситуација изазива забринутост", рекао је званичник Метју Чеунг, наводећи да је тренутна епидемија до сада најтежа на тој територији.

Према његовим ријечима, мјере ће бити на снази седам дана.

У Хонг Конгу је овог мјесеца обустављена услуга у ресторанима од 18 часова усљед забринутости од избијања трећег таласа обољења, али је ресторанима и кафићима омогућено да током дана функционишу уобичајеним током.

Међутим, у протекле три седмице у Хонг Конгу је регистрован раст локално заражених особа и јуче је пети дан заредом пријављен троцифрен број обољелих.

Власти су упозориле да су мјештани постали превише опуштени, да не носе маске и да не поштују социјалну дистанцу.

Током викенда појачане су контроле, затворене су популарне плаже и уведене су нове регулативе за кретање бродова и авионских посада које бораве у граду.

(Срна)

Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар