Hong Kong uveo nove mjere zbog širenja virusa

U Hong Kongu su danas objavljene nove mjere blokade kako bi se suzbilo širenje virusa korona, uključujući zabrane okupljana više od dvije osobe i služenja obroka u zatvorenom dijelu restorana, te obavezno nošenje maske na svim javnim mjestima.

Svijet 27.07.2020 | 10:17
Hong Kong uveo nove mjere zbog širenja virusa

Mjerama koje stupaju na snagu u srijedu, 29. jula, prvi put se zabranjuju obroci u restoranima. Od kraja januara više od 2.600 ljudi je zaraženo virusom korona od čega je 20 umrlo.

"Situacija izaziva zabrinutost", rekao je zvaničnik Metju Čeung, navodeći da je trenutna epidemija do sada najteža na toj teritoriji.

Prema njegovim riječima, mjere će biti na snazi sedam dana.

U Hong Kongu je ovog mjeseca obustavljena usluga u restoranima od 18 časova usljed zabrinutosti od izbijanja trećeg talasa oboljenja, ali je restoranima i kafićima omogućeno da tokom dana funkcionišu uobičajenim tokom.

Međutim, u protekle tri sedmice u Hong Kongu je registrovan rast lokalno zaraženih osoba i juče je peti dan zaredom prijavljen trocifren broj oboljelih.

Vlasti su upozorile da su mještani postali previše opušteni, da ne nose maske i da ne poštuju socijalnu distancu.

Tokom vikenda pojačane su kontrole, zatvorene su popularne plaže i uvedene su nove regulative za kretanje brodova i avionskih posada koje borave u gradu.

(Srna)

Foto: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar