У 104. години преминула чувена Оливија де Хевиленд!

Краљица историјских костиминираних драма Оливија де Хевиленд умрла је у Паризу природном смрћу, како је изјавио њен публициста.

Забава 26.07.2020 | 22:22
У 104. години преминула чувена Оливија де Хевиленд!

Глумица које је живела у Граду светлости Оскара за најбољу глумицу освојила је за улоге у филмовима "Тхе Еацх Хис Оwн" (1946) и "Тхе Хеиресс" (1949). Најпознатију улогу остварила је 1939. у култном филму "Прохујало са вихором" у којем је играла Мелани Хамилтон Вилкс.

Оливија де Хевиленд, која је најдуже живела од свих чланова глумачке екипе култног остварења "Прохујало са вихором", рођена је у Токију, а одрасла је у Калифорнији.

Како је сама рекла, вишеје  уживала да глуми добре девојке него оне лоше јер је играње ових првих било више од глуме. Не заборавља се ни њена храброст да тужи чувену компанију "Ворнер брос", чиме је озбиљно уздрмала правила америчких филмских студија. Речено јој је да ако изгуби спор, да више неће глумити и победила је.

Пре 12 година уручена јој је Национала медаља за уметност, а 2009. појавила се у документарцу о Алцхајмеровој болести. Изјавила је да се временом њена потреба за глумом смањила као и да јој је више није био потребан живот из маште који јој је пружала глумачка каријера.

Извор:Курир.рс Фото: Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар