За два дана у Српцу пет новозаражених особа

За послењих 48 часова у србачкој општини је регистровано пет нових случајева оболијевања од вируса корона. Јуче је су заражене три особе – два мушкарца и једна жена млађе животне доби, док је данас тест потврдио присуство заразе код два лица. 

Република Српска 25.07.2020 | 16:47
За два дана у Српцу пет новозаражених особа

Како сазнајемо у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац, новозаражена лица имају блаже симптоме болести и налазе се у кућној изолацију уз стални здравствени надзор.  

Код прва три случаја ради се о породичном кластеру. Предузете су мјере на идентификацији особа које су имале контакте са обољелима, како би се спријечило ширење заразе. 

Из  Епидемиолошке службе позивају грађане да избјегавају масовна окупљања и да се придржавају мјера заштите – ношење маски и држање физичке дистанце, како у затвореном, тако и на отвореном простору.

У србачкој општини до сада је евидентирано укупно 57 обољелих од вируса корона, а главно жариште заразе било је у Дјечијем вртићу „Наша радост“ гдје је заражено више од двадесет радница и малишана.

Жариште је угашено, васпитачице и дјеца су оздравили, али ова предшколска установа и даље не ради.  Посљедењи случајеви вируса корона погоршали су епидемиолошку ситуацију у Српцу што је изазвало забринутост грађана и појачане мјере заштите.

(БН/С.К. )

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

П

25.07.2020 16:16

Ови се заразили на прослави пунољетства, гдје је било 250 људи. Лично да могу, сваком ко је био присутан на тој фешти одрезао бих по 250 дана затвора, а организатору 500.

ОДГОВОРИТЕ