Za dva dana u Srpcu pet novozaraženih osoba

Za poslenjih 48 časova u srbačkoj opštini je registrovano pet novih slučajeva obolijevanja od virusa korona. Juče je su zaražene tri osobe – dva muškarca i jedna žena mlađe životne dobi, dok je danas test potvrdio prisustvo zaraze kod dva lica. 

Republika Srpska 25.07.2020 | 16:47
Za dva dana u Srpcu pet novozaraženih osoba

Kako saznajemo u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Srbac, novozaražena lica imaju blaže simptome bolesti i nalaze se u kućnoj izolaciju uz stalni zdravstveni nadzor.  

Kod prva tri slučaja radi se o porodičnom klasteru. Preduzete su mjere na identifikaciji osoba koje su imale kontakte sa oboljelima, kako bi se spriječilo širenje zaraze. 

Iz  Epidemiološke službe pozivaju građane da izbjegavaju masovna okupljanja i da se pridržavaju mjera zaštite – nošenje maski i držanje fizičke distance, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru.

U srbačkoj opštini do sada je evidentirano ukupno 57 oboljelih od virusa korona, a glavno žarište zaraze bilo je u Dječijem vrtiću „Naša radost“ gdje je zaraženo više od dvadeset radnica i mališana.

Žarište je ugašeno, vaspitačice i djeca su ozdravili, ali ova predškolska ustanova i dalje ne radi.  Posljedenji slučajevi virusa korona pogoršali su epidemiološku situaciju u Srpcu što je izazvalo zabrinutost građana i pojačane mjere zaštite.

(BN/S.K. )

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

P

25.07.2020 16:16

Ovi se zarazili na proslavi punoljetstva, gdje je bilo 250 ljudi. Lično da mogu, svakom ko je bio prisutan na toj fešti odrezao bih po 250 dana zatvora, a organizatoru 500.

ODGOVORITE