Крунић: Прво ријешити питање истинских стваралаца Српске

„Скоро двије године у Народној скупштини Републике Српске указујем на проблеме са којима се и дан - данас, двадесет пет година од завршетка рата, суочавају демобилисани борци и породице погинулих. То су они који су у најтежим временима били први на линији стварања и одбране Српске, а данас су многи на граници преживљавања док им ратни дезертери кроје судбину“, рекао је Љубиша Крунић, посланик ПДП-а у НСРС.

Република Српска 24.07.2020 | 20:17
Крунић: Прво ријешити питање истинских стваралаца Српске

Крунић је истакао да сматра да је рјешење које је у јавности пласирано од стране Асоцијације „Ствараоци Републике Српске“ о новчаној накнади за посланике првог сазива НСРС не треба бити подржано од ПДП-а уколико у таквом облику дође у НСРС:

„Тај став је у ПДП-у усаглашен, јер и на крају - крајева, ПДП ни на састанку са представницима поменуте асоцијације није подржао оно што је изречено у јавности, нити је о новчаним износима било помена. Ми не желимо да генерализујемо или стигматизујемо учеснике цивилног руководство и чланове првог сазива НСРС, јер је и ту било поштених људи који нису оштетили Републику Српску и који сигурно заслужују да им се држава одужи, али не можемо прихватити ни да у њихово име говоре и из ојађеног народсног буџета плате траже они који су из истог зарадили милионе марака“, истиче Крунић.

Он је поновио став да приоритет морају бити породице погинулих, демобилисани борци, а да се о свим питањима валоризације учешћа у рату мора изјаснити и Борачка организација Републике Српске, одржати јавна расправа, па тек затим да на ред дође приједлог Владе и парламентарна процедура:

„Понављам, прво треба да се ријеши питање истинских стваралаца, а то су борци из ровова и са чука, гдје се гинуло, остајало без дијелова тијела и крв прољевала,па тек онда цивилно руководство“, закључује Крунић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Ухх

24.07.2020 18:26

Браво Круницу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ра

24.07.2020 18:42

Пресједник борачке још не излази у јавност јер он гос савићић лично подржава дезертере а највише издајника срба додика борци рс требају јавно упозорит власт да стане са понижавањем бораца у супротно борци ће изаћи на улицу и тражити своја права јер ово је дно дна савчић треба дати оставку јер човјек још није ништа урадио за борце такав нам нетреба

Name

Велики патриота

24.07.2020 18:29

Свака цаст Круницу прво да се надокнаде изврсе онима који су своје зивоте уградили у ову дрзаву.њиховим породицама.ратним војним инвакидима.борцима и свим осталим уцесницима па тек онда онима који су продавали цигаре и брасно и муницију дргој страни.Срамно да они из задњег реда тразе први..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац рс

24.07.2020 19:08

У каву се јазбину завуко Савциц па се не јавља

Name

Ре Борац

24.07.2020 20:20

Негде лоце по обицају. Тески алкос.

Name

ХХХ

25.07.2020 07:00

Хитно треба СМЕНИТИ САВЧИЋА СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА.....

Name

Борац 92-95

24.07.2020 18:29

Најзад су се почели изјашнмјавати посланици. Чекам само Шаровића да чујем какву ће демагогију просути у своју одбрану за аминовање ове срамне одлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.07.2020 19:30

Он се већ оградио јуче на Н1

Name

Дан

24.07.2020 18:38

Тако је људино... Доле стока дезертерска и њихови сатрапи.!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

24.07.2020 18:42

Ајде Требиње руши багру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

24.07.2020 19:24

Савициц и Рогиц имају примања по висе основа њих не занимају гладни борци који су на бироу без марке примања да их занимају до сад би се огласили поводом ове срамне одлуке такозваних Стваралаца РС.

Name

Магистра витае

24.07.2020 18:57

Па ти ствараоци, створитељи, утемељивачи..., како ли сами себе све не називају, у годинама су кад их је пензија стигла или сустиже, па би тиме што примају морали бити задовољни. Ако су они створили ту РС-у онда су створили и пензиони систем, утемељили Фонд ПИО, поставили га на основе на којима је сада. Па би га требали и поштовати, примати то што примају, трљати браду и мировати. И пензиони систем, пензиони фонд, такав какав је, дио је РС-е, такве каква је, какву су је створили. Они су створили и тај систем и тај фонд. Њихово је то чедо. На страну то што се народ добро сјећа шта су и како су радили ти ствраоци за вријеме и након рата, шта су 'стварили' за себе и своје фамилије. Ни од чега они презали нису. А тек какве је бљувотине народ слушао са скупштинских говорница и других говорница. Ни стида ни срама, само само гладеж и грабеж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

24.07.2020 19:29

Браво.

Name

Ветеран извиђач

24.07.2020 18:58

Слава свим борцима погинулим у отађжбинском рату био сам борац добровољац нетребами ништа и не тражим ништа од ове власти ја сам у рат кренуо да браним србску нејач и ниједног тренутка нисам се двоумио била ми је част што сам био борац војске републике србске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ронин

24.07.2020 22:45

Браво мајсторе и вецина правих бораца тако размисља..Овим јајарама у борацким орг. а вецина је таква и по правилу најгласнија кад је пописати оне који нису издали а кад јајаре украду десетак милиона на респираторима цутите ко пицке и опет гласате за 20 марака..Зељко Лалиц и Г.Сеховац дају себи за право да лају по Моми или Бози Вуцуревицу или несретном Миладину са Озрена који је робијао због свог српства.Није соколац београд да се незна које борац а ко З.Лалиц и ко га довео у боравку

Name

бомбардер

24.07.2020 19:11

Не треба им дати ништа већ одузети све што су у рату и послије рата накрали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

24.07.2020 19:24

Сваки борац који јхе читаво вријеме рата провео на бробеним линијама требао би да од своје зараде или пензије и борачког додатка може пристојно живјети и не би сва та примања смјела бити мања од просјечне плате у Републици Српској.Онда се може говорити о неисплаћеним платама у цивилном сектору (радници у фабрикама,просвјетни радници,дјечији додаци,пензије и сл.)Тек онда би на исплату могла рачунати и цивилна руиоводства....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ПРАБДУ

24.07.2020 23:26

ВОЛЕО БИ ВИДЈЕТИ ДВИЈЕ ЉЕПОТИЦЕ, ПРАВДУ И ИСТИНУ. ОД ПРИЧЕ НИШТА НА УЛИЦУ ДА ВИДИМО ОНЕ ШТО НАС ОДВЕДОШЕ У РАТ ПОСЕБНО БРАЋУ КРАИШНИК, ДОДИКА, БОЖИФАРА ВУЧУРЕВИЋА, УРОША ГОСТИЋА. СТАНОВЕ ЛОПОВИ ПО БГ, БЛ, БН ИМАТЕ. УЛИЦА ДАЈТЕ И БАЊАЛУЧКОМ ГЛАВНОМ ПОПУ СРАМ ГА БИЛО У НОВОМ АУТУ.

Name

25.07.2020 09:27

БОРЦИ СУ ОНИ ШТО СУ УСТАЈАЛИ ИЗ РОВОВА И ИШЛИ НА ПРВЕ ЛИНИЈЕ, ПРАЗНО ГА СТОМАКА АЛИ ПУНОГ СРЦА, ДА БИ САЧУВАО ШТО МОЖЕ, НИЈЕ РАЗМИШЉАО ДА ЛИ ЋЕ ПОГИНУТИ КОЈИ И ДАНАС МНОГИ ТТАКО БИЈЕДНО ЖИВЕ А ОНИ ШТО САМИ СЕБЕ НАЗИВАЈУ СТВАРАОЦИМА ДАНАС ДИЈЕЛЕ БОРЦИМА КАО ПРОСИЈАЦИМА А АКО СУ САМОПРОГЛАШЕНИ СТВАРНИ СТВАРАОЦИ? "ЗАШО СУ НАШИ СИНОВИ, БРАЋА И ОЧЕВИ ИШЛИ У РАТ" МОЖДА ИМ ЈЕ БИЛО ЛАКШЕ ЖИВЈЕТИ ОД МОЖДА (ШВЕРЦА ИЛИ СИЈЕЧЕ ШУМЕ ИЛИ ИЛИ ИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар

25.07.2020 10:46

Па ко је овдје луд.Сад подржали, сад нису.Брате види са својима, па се договорите шта мислите.

ОДГОВОРИТЕ