Krunić: Prvo riješiti pitanje istinskih stvaralaca Srpske

„Skoro dvije godine u Narodnoj skupštini Republike Srpske ukazujem na probleme sa kojima se i dan - danas, dvadeset pet godina od završetka rata, suočavaju demobilisani borci i porodice poginulih. To su oni koji su u najtežim vremenima bili prvi na liniji stvaranja i odbrane Srpske, a danas su mnogi na granici preživljavanja dok im ratni dezerteri kroje sudbinu“, rekao je LJubiša Krunić, poslanik PDP-a u NSRS.

Republika Srpska 24.07.2020 | 20:17
Krunić: Prvo riješiti pitanje istinskih stvaralaca Srpske

Krunić je istakao da smatra da je rješenje koje je u javnosti plasirano od strane Asocijacije „Stvaraoci Republike Srpske“ o novčanoj naknadi za poslanike prvog saziva NSRS ne treba biti podržano od PDP-a ukoliko u takvom obliku dođe u NSRS:

„Taj stav je u PDP-u usaglašen, jer i na kraju - krajeva, PDP ni na sastanku sa predstavnicima pomenute asocijacije nije podržao ono što je izrečeno u javnosti, niti je o novčanim iznosima bilo pomena. Mi ne želimo da generalizujemo ili stigmatizujemo učesnike civilnog rukovodstvo i članove prvog saziva NSRS, jer je i tu bilo poštenih ljudi koji nisu oštetili Republiku Srpsku i koji sigurno zaslužuju da im se država oduži, ali ne možemo prihvatiti ni da u njihovo ime govore i iz ojađenog narodsnog budžeta plate traže oni koji su iz istog zaradili milione maraka“, ističe Krunić.

On je ponovio stav da prioritet moraju biti porodice poginulih, demobilisani borci, a da se o svim pitanjima valorizacije učešća u ratu mora izjasniti i Boračka organizacija Republike Srpske, održati javna rasprava, pa tek zatim da na red dođe prijedlog Vlade i parlamentarna procedura:

„Ponavljam, prvo treba da se riješi pitanje istinskih stvaralaca, a to su borci iz rovova i sa čuka, gdje se ginulo, ostajalo bez dijelova tijela i krv proljevala,pa tek onda civilno rukovodstvo“, zaključuje Krunić.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Uhh

24.07.2020 18:26

Bravo Krunicu!!!

ODGOVORITE
Name

Ra

24.07.2020 18:42

Presjednik boračke još ne izlazi u javnost jer on gos savićić lično podržava dezertere a najviše izdajnika srba dodika borci rs trebaju javno upozorit vlast da stane sa ponižavanjem boraca u suprotno borci će izaći na ulicu i tražiti svoja prava jer ovo je dno dna savčić treba dati ostavku jer čovjek još nije ništa uradio za borce takav nam netreba

Name

Veliki patriota

24.07.2020 18:29

Svaka cast Krunicu prvo da se nadoknade izvrse onima koji su svoje zivote ugradili u ovu drzavu.njihovim porodicama.ratnim vojnim invakidima.borcima i svim ostalim ucesnicima pa tek onda onima koji su prodavali cigare i brasno i municiju drgoj strani.Sramno da oni iz zadnjeg reda traze prvi..

ODGOVORITE
Name

Borac rs

24.07.2020 19:08

U kavu se jazbinu zavuko Savcic pa se ne javlja

Name

Re Borac

24.07.2020 20:20

Negde loce po obicaju. Teski alkos.

Name

ХХХ

25.07.2020 07:00

Хитно треба СМЕНИТИ САВЧИЋА СА МЕСТА ПРЕДСЕДНИКА.....

Name

Borac 92-95

24.07.2020 18:29

Najzad su se počeli izjašnmjavati poslanici. Čekam samo Šarovića da čujem kakvu će demagogiju prosuti u svoju odbranu za aminovanje ove sramne odluke.

ODGOVORITE
Name

А

24.07.2020 19:30

Он се већ оградио јуче на Н1

Name

Dan

24.07.2020 18:38

Tako je ljudino... Dole stoka dezerterska i njihovi satrapi.!

ODGOVORITE
Name

Mirko

24.07.2020 18:42

Ajde Trebinje ruši bagru!

ODGOVORITE
Name

Miso

24.07.2020 19:24

Savicic i Rogic imaju primanja po vise osnova njih ne zanimaju gladni borci koji su na birou bez marke primanja da ih zanimaju do sad bi se oglasili povodom ove sramne odluke takozvanih Stvaralaca RS.

Name

Magistra vitae

24.07.2020 18:57

Pa ti stvaraoci, stvoritelji, utemeljivači..., kako li sami sebe sve ne nazivaju, u godinama su kad ih je penzija stigla ili sustiže, pa bi time što primaju morali biti zadovoljni. Ako su oni stvorili tu RS-u onda su stvorili i penzioni sistem, utemeljili Fond PIO, postavili ga na osnove na kojima je sada. Pa bi ga trebali i poštovati, primati to što primaju, trljati bradu i mirovati. I penzioni sistem, penzioni fond, takav kakav je, dio je RS-e, takve kakva je, kakvu su je stvorili. Oni su stvorili i taj sistem i taj fond. Njihovo je to čedo. Na stranu to što se narod dobro sjeća šta su i kako su radili ti stvraoci za vrijeme i nakon rata, šta su 'stvarili' za sebe i svoje familije. Ni od čega oni prezali nisu. A tek kakve je bljuvotine narod slušao sa skupštinskih govornica i drugih govornica. Ni stida ni srama, samo samo gladež i grabež.

ODGOVORITE
Name

А

24.07.2020 19:29

Браво.

Name

Veteran izviđač

24.07.2020 18:58

Slava svim borcima poginulim u otađžbinskom ratu bio sam borac dobrovoljac netrebami ništa i ne tražim ništa od ove vlasti ja sam u rat krenuo da branim srbsku nejač i nijednog trenutka nisam se dvoumio bila mi je čast što sam bio borac vojske republike srbske

ODGOVORITE
Name

Ronin

24.07.2020 22:45

Bravo majstore i vecina pravih boraca tako razmislja..Ovim jajarama u borackim org. a vecina je takva i po pravilu najglasnija kad je popisati one koji nisu izdali a kad jajare ukradu desetak miliona na respiratorima cutite ko picke i opet glasate za 20 maraka..Zeljko Lalic i G.Sehovac daju sebi za pravo da laju po Momi ili Bozi Vucurevicu ili nesretnom Miladinu sa Ozrena koji je robijao zbog svog srpstva.Nije sokolac beograd da se nezna koje borac a ko Z.Lalic i ko ga doveo u boravku

Name

bombarder

24.07.2020 19:11

Ne treba im dati ništa već oduzeti sve što su u ratu i poslije rata nakrali!

ODGOVORITE
Name

Pravda

24.07.2020 19:24

Svaki borac koji jhe čitavo vrijeme rata proveo na brobenim linijama trebao bi da od svoje zarade ili penzije i boračkog dodatka može pristojno živjeti i ne bi sva ta primanja smjela biti manja od prosječne plate u Republici Srpskoj.Onda se može govoriti o neisplaćenim platama u civilnom sektoru (radnici u fabrikama,prosvjetni radnici,dječiji dodaci,penzije i sl.)Tek onda bi na isplatu mogla računati i civilna ruiovodstva....

ODGOVORITE
Name

ZA PRABDU

24.07.2020 23:26

VOLEO BI VIDJETI DVIJE LJEPOTICE, PRAVDU I ISTINU. OD PRIČE NIŠTA NA ULICU DA VIDIMO ONE ŠTO NAS ODVEDOŠE U RAT POSEBNO BRAĆU KRAIŠNIK, DODIKA, BOŽIFARA VUČUREVIĆA, UROŠA GOSTIĆA. STANOVE LOPOVI PO BG, BL, BN IMATE. ULICA DAJTE I BANJALUČKOM GLAVNOM POPU SRAM GA BILO U NOVOM AUTU.

Name

XL

25.07.2020 09:27

BORCI SU ONI ŠTO SU USTAJALI IZ ROVOVA I IŠLI NA PRVE LINIJE, PRAZNO GA STOMAKA ALI PUNOG SRCA, DA BI SAČUVAO ŠTO MOŽE, NIJE RAZMIŠLJAO DA LI ĆE POGINUTI KOJI I DANAS MNOGI TTAKO BIJEDNO ŽIVE A ONI ŠTO SAMI SEBE NAZIVAJU STVARAOCIMA DANAS DIJELE BORCIMA KAO PROSIJACIMA A AKO SU SAMOPROGLAŠENI STVARNI STVARAOCI? "ZAŠO SU NAŠI SINOVI, BRAĆA I OČEVI IŠLI U RAT" MOŽDA IM JE BILO LAKŠE ŽIVJETI OD MOŽDA (ŠVERCA ILI SIJEČE ŠUME ILI ILI ILI

ODGOVORITE
Name

mitar

25.07.2020 10:46

Pa ko je ovdje lud.Sad podržali, sad nisu.Brate vidi sa svojima, pa se dogovorite šta mislite.

ODGOVORITE