Упозорења због најављене јаке промјене времена

У Хрватској је за сутра увече најављена брза и јака промјена времена због које су метеоролози објавили многобројна упозорења – осим често обилне кише биће муња и громова, те пролазно јаког, на ударе вјероватно и олујног вјетра, уз освјежење.

Регион 23.07.2020 | 22:21
Упозорења због најављене јаке промјене времена

Овакво вријеме задржаће се у суботу до поднева. 

У првом дијелу сутрашњег дана биће сунчано, у Далмацији вруће.

У Славонији, Барањи и Срему дјелимично ће бити сунчано уз промјенљиву облачност, а повремених пљускова и грмљавине биће углавном у другом дијелу дана. Најнижа температура од 17 до 20 степени Целзијусових, а највиша већином око 28.

У средњој Хрватској очекује се мало мање топло вријеме, јер ће већ прије подне бити облачније, уз повремену мјестимичну кишу, муње и громове – чешће и обилније увече и током ноћи. Понегдје ће пасти и више од 50 литара кише по метру квадратном, преносе хрватски медији.

Од недјеље ће поновно бити сунчаније, мирније и топлије, иако не у свим дијеловима суво вријеме, али стабилније него претходних дана.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крко

23.07.2020 21:30

Није коалиција мачија шапа! Сад нам морају редовно давати прогнозу за тамо некакву Хрватску, а ми морамо да се, као, бринемо, да се не бисмо замјерили локалној властели сумњивох националног идентитета.

ОДГОВОРИТЕ