Ако вакцина закаже остаје нам молитва богињи Корони! (ФОТО)

Ако вакцина или лечење корона вируса не успе, претпостављамо да имамо план Б? Индија нам је понудила идеју - поштовање и молитву богињи Корони, па можда и упали...

Занимљивости 23.07.2020 | 22:22
Ако вакцина закаже остаје нам молитва богињи Корони! (ФОТО)

Индија је једна од земаља које су најпогођеније пандемијом корона виуса, а многи се у тој земљи окрећу духовним и божанским силама у покушају да се заштите од Цовида-19.

Прошли месец индијски су медији извјештавали о групи жена из једног села у Западном Бенгалу, које су се одлучиле борити против корона вируса на свој начин - молећи се Цорона Маи, или 'Богињи Цоронеа'. Поставиле су мало светиште на обали рибњака Цхиннамаста, у близини града Асансол, и започеле певати песме и мантре, палиле су тамјан и доносиле храну. Жене су рекле да се богињи Цорони планирају клањати и молити јој се док пандемија не прође. То може потрајати неко време ...

- Надамо се да ће Цорона осигурати да нас вирус заувек напусти - рекао је 23-годишњи поклоник порталу Тхе Хинду. 'Наша молитва и певање донеће нам предах од вируса', додао је.

Поклоници богиње Цорона Маи углавном су жене, а има их и у раним 20-има до старих дама у 70-има. Има и мушкараца. Сви они верују да је најбољи начин да се помогне у борби против пандемије молити богињу док она не одлучи да је доста.

- Одлучили смо јој се клањати сваког понедељка и петка док она не постане задовољна - рекла је 56-годишња жена.

Ова група поколника богиње Цороне из Западног Бенгала поставила мало светиште на отвореном, а један човек из Керале је поставио храм како би се клањао 'богињи корона вируса'.

- Отворио сам овај храм за Богињу корона вируса у складу с уставном слободом веровања. Овдје се поштује она - рекао је човек из Керале. 

- Храм сам посветио свим здравственим радницима и научницима који покушавају пронаћи вакцине, полицији, ватрогасцима и спасиоцима, осталом медијском особљу, новинарима и исељеницима који податке пријављују у стварном времену - додао је Анилан Мухоортхам из града Кадакала.

Анилан се придржава социјалног дистанцирања, тако да ко жели даровати  богињу Корону, може то учинити преко курира или поштом. 

Извор: 24сата.хр

Коментари / 0

Оставите коментар