Ako vakcina zakaže ostaje nam molitva boginji Koroni! (FOTO)

Ako vakcina ili lečenje korona virusa ne uspe, pretpostavljamo da imamo plan B? Indija nam je ponudila ideju - poštovanje i molitvu boginji Koroni, pa možda i upali...

Zanimljivosti 23.07.2020 | 22:22
Ako vakcina zakaže ostaje nam molitva boginji Koroni! (FOTO)

Indija je jedna od zemalja koje su najpogođenije pandemijom korona viusa, a mnogi se u toj zemlji okreću duhovnim i božanskim silama u pokušaju da se zaštite od Covida-19.

Prošli mesec indijski su mediji izvještavali o grupi žena iz jednog sela u Zapadnom Bengalu, koje su se odlučile boriti protiv korona virusa na svoj način - moleći se Corona Mai, ili 'Boginji Coronea'. Postavile su malo svetište na obali ribnjaka Chinnamasta, u blizini grada Asansol, i započele pevati pesme i mantre, palile su tamjan i donosile hranu. Žene su rekle da se boginji Coroni planiraju klanjati i moliti joj se dok pandemija ne prođe. To može potrajati neko vreme ...

- Nadamo se da će Corona osigurati da nas virus zauvek napusti - rekao je 23-godišnji poklonik portalu The Hindu. 'Naša molitva i pevanje doneće nam predah od virusa', dodao je.

Poklonici boginje Corona Mai uglavnom su žene, a ima ih i u ranim 20-ima do starih dama u 70-ima. Ima i muškaraca. Svi oni veruju da je najbolji način da se pomogne u borbi protiv pandemije moliti boginju dok ona ne odluči da je dosta.

- Odlučili smo joj se klanjati svakog ponedeljka i petka dok ona ne postane zadovoljna - rekla je 56-godišnja žena.

Ova grupa pokolnika boginje Corone iz Zapadnog Bengala postavila malo svetište na otvorenom, a jedan čovek iz Kerale je postavio hram kako bi se klanjao 'boginji korona virusa'.

- Otvorio sam ovaj hram za Boginju korona virusa u skladu s ustavnom slobodom verovanja. Ovdje se poštuje ona - rekao je čovek iz Kerale. 

- Hram sam posvetio svim zdravstvenim radnicima i naučnicima koji pokušavaju pronaći vakcine, policiji, vatrogascima i spasiocima, ostalom medijskom osoblju, novinarima i iseljenicima koji podatke prijavljuju u stvarnom vremenu - dodao je Anilan Muhoortham iz grada Kadakala.

Anilan se pridržava socijalnog distanciranja, tako da ko želi darovati  boginju Koronu, može to učiniti preko kurira ili poštom. 

Izvor: 24sata.hr

Komentari / 0

Ostavite komentar