ИТ фирме блиске власти у борби за милионски систем Инспектората

Борба за надоградњу Инспекцијског информационог система (ИМС), у којој је крајем прошле године Данијела Батар остала без фотеље директорице Инспектората Републике Српске, наставља се овог љета, а данас је расписан тендер вриједан 1,86 милиона КМ.

Република Српска 23.07.2020 | 19:36
ИТ фирме блиске власти у борби за милионски систем Инспектората

Инспекторат је расписао отворени поступак јавне набавке за надоградњу и одржавање Инспекцијског информационог система вриједности 1,59 милиона КМ без ПДВ-а.

У Инспекторату су за ЦАПИТАЛ раније рекли да им је Влада Републике Српске додијелила средства за надоградњу ИМС-а, што обухвата хардвер и софтвер.

„Постојећи информациони систем је у Инспекторату Републике Српске у употреби од 2010. године. Имајући у виду брзину којом информационе технологије застаријевају, као и вијек трајања техничке робе, који је одавно истекао, постојећи систем је дао свој технолошки максимум“, истакли су у Инспекторату.

Додали су и да је новим Законом о инспекцијама прописано да поред републичких, систем користе и инспектори на нивоу јединица локалне самоуправе.

„Јасно је да без адекватне надоградње постојећи систем не би поднио овакво значајно повећање броја корисника и количине докумената који ће настајати у раду“, тврде у Инспекторату.

У ранијем поступку набавке надоградње ИМС-а посао је био намијењен загребачком „Инфодому“ али су на сцену ступили играчи на домаћој ИТ сцени који су жалбом све зауставили. Фирма „Сириус 2010“, која је уложила жалбу, партнер је „Проинтера“ и блиска је СНСД-у.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Стара технологија

23.07.2020 18:15

Сад је на народу да одлуч дали дати власт овим који су застарели и емају појма о модерној економији или овим младима који у модерно време завршише факултете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

скола?

23.07.2020 18:15

Упдате могу урадити цак добри студенти и обуцувати старце и старице јер сви стари висе од 50 никада неце науцити ПЦ а ни програме и без познавања енглеског језика. Види се сви који се хвале да су студирали вани незна нико језика те земље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекс

23.07.2020 18:41

Проинтер је понистио тендер просле године из два разлога. Први је да му је било мало пара па је додао јос један милион КМ. Други је да елиминисе Инфодом који једини у региону има референце И квалитетан софтвер за инспекције. На крају це Проинтер продати маглу умјесто софтвера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како Да Не

23.07.2020 19:34

Ми би ускоро требали лансирати и сопствени сателит у орбиту око земље. Ма ово није ниста.

ОДГОВОРИТЕ