Облачно вријеме, послијеподне више сунчаних интервала

Данас ће у Репиблици Српској бити промјенљиво облачно на западу, сјеверозападу и сјеверу, док ће у осталим предјелима бити сунчано вријеме.

Република Српска 23.07.2020 | 07:11
Облачно вријеме, послијеподне више сунчаних интервала

У пријеподневним сатима  оцекује се повећање и раст облака нестабилности у западним крајевима, потом у централним и дјелимично у источним и сјевероисточним крајевима. На југу претежно сунчано и топло. Према вечери очекује се још по који пљусак на истоку и благи пад дневне температуре у односу на претходне дане.

Вјетар слаб и промјенљив, током дана слаб до умјерен западни, док ће на југу бити појачан. Минимална температура ваздуха од 15 до 20, највиша дневна од 23-32 степена Целзијуса.

У Федерацији БиХ данас нестабилно вријеме, праћено пљусковима и грмљавином. У већем дијелу Херцеговине током дана ће бити претежно сунчано, док се у касним послијеподневним сатима пљускови очекују у сјеверним подручјима.  Вјетар слаб, сјеверног смјера.

У већем дијелу Европе током дана ће бити претежно сунчано и топло вријеме. Пролазни пљускови очекују се у Ирској, на крајњем сјеверозападу и централним дијеловима Балкана и на крајњем истоку Европе. Најтоплије ће бити на југу Шпаније, а најсвјежије  у Ирској, Скандинавији, на сјеверу Њемачке, у Пољској и на крајњем истоку Европе.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар