Oblačno vrijeme, poslijepodne više sunčanih intervala

Danas će u Repiblici Srpskoj biti promjenljivo oblačno na zapadu, sjeverozapadu i sjeveru, dok će u ostalim predjelima biti sunčano vrijeme.

Republika Srpska 23.07.2020 | 07:11
Oblačno vrijeme, poslijepodne više sunčanih intervala

U prijepodnevnim satima  ocekuje se povećanje i rast oblaka nestabilnosti u zapadnim krajevima, potom u centralnim i djelimično u istočnim i sjeveroistočnim krajevima. Na jugu pretežno sunčano i toplo. Prema večeri očekuje se još po koji pljusak na istoku i blagi pad dnevne temperature u odnosu na prethodne dane.

Vjetar slab i promjenljiv, tokom dana slab do umjeren zapadni, dok će na jugu biti pojačan. Minimalna temperatura vazduha od 15 do 20, najviša dnevna od 23-32 stepena Celzijusa.

U Federaciji BiH danas nestabilno vrijeme, praćeno pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu Hercegovine tokom dana će biti pretežno sunčano, dok se u kasnim poslijepodnevnim satima pljuskovi očekuju u sjevernim područjima.  Vjetar slab, sjevernog smjera.

U većem dijelu Evrope tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme. Prolazni pljuskovi očekuju se u Irskoj, na krajnjem sjeverozapadu i centralnim dijelovima Balkana i na krajnjem istoku Evrope. Najtoplije će biti na jugu Španije, a najsvježije  u Irskoj, Skandinaviji, na sjeveru Njemačke, u Poljskoj i na krajnjem istoku Evrope.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar