Држављани ове земље морају да напусте Хрватску

Министарство спољних послова Низоземске издало је наранџасто упозорење за Хрватску због погоршања епидемиолошке ситуације у тој земљи и савјетовало својим држављанима који одмор проводе у Хрватској да се одмах врате у земљу.

Свијет 22.07.2020 | 20:59
Држављани ове земље морају да напусте Хрватску

Осталима је препоручено да путују у Хрватску само ако је неопходно, преноси Вечерњи лист.

Низоземским туристима се након повратка из Хрватске препоручује и 14-дневна изолација.

Министарство иностраних послова Низоземске издало је наранџасто упозорење за Хрватску због погоршања епидемиолошке ситуације и повећања броја заражених корона вирусом.

Путничке агенције сада скупљају податке о туристима у Хрватској, а процјена секторског удружења АНВР је да их има више хиљада.

Туристе, који су уплатили пакет-аранжман, у Низоземску ће вратити туристичке агенције.

Низоземцима који су у Хрватску стигли својим возилима савјетује се да одмах пронађу опцију за сигуран повратак.

Вечерњи лист наводи да је одлука низоземског министарства наишла на критике међу грађанима те земље, који се питају зашто се Хрватска разматра као цјелина, а не по регијама и тврде да се, на примјер, у Истри ништа не догађа и број заражених пада.

За разлику од Хрватске, у Шпанији и Португалу, на наранџасту листу стављена су само погођена подручја.

Портпарол низоземског Националног института за здравство рекао је да је, према подацима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕДЦД), Хрватска међу првих шест европских држава с највећим бројем заражених на 100 хиљада становника, упркос паду у броју заражених у посљедњих неколико дана.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар