Желимо Бањалуку са човјеком и породицом на првом мјесту!

Представници Српске демократске странке и Партије демократског прогреса потписали су данас у Бањалуци коалициони споразум којим је озваничена подршка Драшку Станивуковићу, као заједничком кандидату опозиције за градоначелника Бањалуке.

Република Српска 22.07.2020 | 19:31
Желимо Бањалуку са човјеком и породицом на првом мјесту!

Потписима предсједника ГО СДС-а и ПДП-а Бањалука, Славка Грбића и Драшка Станивуковића, озваничен је коалициони споразум и подршка Српске демократске странке Драшку Станивуковићу, као заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима. Ово је велика одговорност, истиче Станивуковић.

„Срећан сам због данашњег дана, као млад човјек који је рођен у једном тешком времену, имао сам свега 2-3 године, када је окончано оно што нико не жели да се понови, тај рат, да данас потпишем и потписујем споразум са Српском демократском странком. Најстаријом странком, која има најдужу традицију и постојање, и која је као таква дефинитивно уклесана у темеље постојања Републике Српске", рекао је Станивуковић.

"Због тога, суштина наше политике у Бањалуци биће човјек, биће породица. Данашњи градоначелник и Градска управа измишљају нове симболе Града. Да ли ће то бити мост или можда нека арена? За нас је симбол Бањалуке породица и једино може бити породица и ништа друго. Човјек и његова породица. Зашто? Зато што у посљедњих 4 године, само ове власти у Бањалуци, претходне 22 године њихове владавине у Бањој Луци, цијелој Републици Српској, породица је обезвријеђена, протјерана. Рећи ћу и уништена и протјерана из ове наше земље и нашег града. Економски је поробљена. Данас у Бањалуци породица је и нападнута. Неке су нападнуте на тргу. Неке су изгубиле своје куће и земљиште, деложиране. Неки су и протјерани из ове земље због тога што не могу да раде њихови унучићи и синови", нагласио је Станивуковић и додао:

"Опустошене су породице. А и оне које сам рекао да су уништене, изгубиле су своје најмилије, а никада нису дочекали правду у највећем граду у Републици Српској. Слобода нашом побједом доћи ће до сваког човјека. Прво што овдје кажемо да ће бити, ниједна марка више не смије бити отета из џепа једне породице и једног човјека. Неће бити поскупљења. Нашом политиком и програмом изградили смо програм који ће по сваком домаћинству, по свакој породици да сачува просјечно 140 марака у џепу. А не да узме преко воде, струје и свих других комуналија. Него да сачува 140 марака просјечно за једну породицу у Бањалуци. То ће бити будућа Бањалука према којој идемо. За њих је симбол Бањалуке кружни ток и фонтана, за нас човјек. За њих бетон, за нас породица. И то је суштинска разлика."

"Док на тргу сију неке саксије и цвијеће, нека и тога, али ми хоћемо да поставимо човјека, породицу, да свако може слободно да се изрази и да због тих вриједности останемо у граду. Јер многа истраживања су показала да много породица не иде само због економског поробљавања нашег друштва, него иде због суштинских вриједности које овдје не постоје, због негативне селекције и због тога што су они посијали", нагласио је он.

"Због тога што данас потписујем у мом животу најважнији споразум, са Српском демократском странком, поносам сам и посебну одговорност, као неко ко носи име стрица који је дао живот за ову земљу, посебан акценат наше политике и нашег заједништва и наше заједничке снаге биће према борцу. 25 година по оконачњу Одбрамбено-отаџбинског рата није саграђено спомен-обиљежје палим борцима. Прва ствар која према борцима и према тим породицама и према свом стрицу и свима који су своје животе дали имамо обавезу да урадимо и то неће бити обећање, то је наш завјет и нешто што морамо да урадимо. Они то нису учинили“, истакао је кандидат опозиције за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић

Коалициона сарадња двије највеће опозиционе партије у Српској окупиће грађане око јединствене идеје, а то је борба за сваког човјека, поручили су из највишег руководства СДС-а и ПДП-а. 

„Једина опција за нас и то је побједа на оба нивоа, и за градоначелника и за скупштинску већину у Граду Бањалука. Не бјежимо од те одговорности. Драшко има највећу одговорност. Ја знам да он може да изнесе тај терет, али и на свима нама који ћемо бити кандидати на листама је једнака одговорност“, каже потпредсједник ПДП-а и посланик у НС РС, Јелена Тривић.

„Мислим да имамо правог кандидата који зна шта је потребно овом граду. Не само слобода, него и визија, како би сутра у првом мандату или другом имали европску Бањалуку коју Република Српска заслужује. Ја вјерујем да ћемо под вођством Драшка Станивуковића то и имати“, каже предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

„Овим шаљемо поруку колико нам је стало да овај, можда један од најважнијих предизборних догађаја покаже нашу одлучност, нашу храброст и што је најважније нашу саборност. Да идемо у побједу у Бањалуци, али и у Новом Граду, у Требињу, и у Приједору и сваком дијелу Републике Српске“, наглашава предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

Од Бањалуке треба и мора да крене ослобађање Републике Српске од актуелне власти, поручује посланик у клубу СДС-а у НС РС, Небојша Вукановић.

„Двадесет година је предуго. Дакле, имате данас три генерације гласача које су рођене под влашћу СНСД-а, излазе на изборе. Власт у Бањалуци се није промијенила, мислим од 2000. године до данас. Предугих 20 година. Да су најбољи, да су све позлатили, било би крајње вријеме да се окрене лист“, каже Вукановић.

Непосредно прије потписивања коалиционог споразума, симпатизери и представници обје странке, направили су колону од 20ак аутомобила и са страначким обиљежјима прошли кроз неколико бањалучких улица. Занимљиво је да су у колони били само аутомобили „Голф2“, што је заправо одговор градоначелнику Игору Радојичићу који је рекао да је СДС у Бањалуци попут „Голфа двојке“.

Из опозиције поручују да они заправо и јесу „Голф2“ који је као и попут СДС-а преживио многе недаће, али је увијек остао вјеран своме народу. 

БН ТВ

Коментари / 48

Оставите коментар
Name

Скептик

22.07.2020 18:10

Сад само ПАМЕТ У ГЛАВУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

22.07.2020 18:59

Драшко јуначе дијете Б.луке у свему си паметан одмјерен скроман само лагано до чисте убједљибе заједничке побједе здрави били

Name

&&&&&

22.07.2020 21:55

На каквим сте ви дрогама?

Name

Ре

27.07.2020 14:55

А стаси ти у томе нити цовјек нити имас породицу

Name

Ре миле

27.07.2020 14:56

Цуј ово тајкун Скроман сигурно вози голфа 2

Name

Правда

22.07.2020 18:21

Са Драшком само напријед скинути ову змијоглаву гамад. Браво Драшко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батар Л.

22.07.2020 18:57

Подрска за Драшка. Прави млади човек на правом мијесту. Живели!

Name

Е сад

22.07.2020 18:44

Ајде дај боже да побједи и да постанеш градоначелник. Али политика је курва покварена а треба да се избори са корупцијом криминалом и СЕЉАКЛУКОМ. Видиш ја сам баш ал баш Бањалучанин и моја породица је једна медју најстаријим у Б Л има га и у књигама. Е сад штале о са свим оним правим Бањалучанима који су баш због тога свега напустили 7 напуштају не само БЛ него читаву РС и БиХ. Ти квази нови Бањалучани већина Гламоч Дрвар итд као нови новопечени Бањалучани. А и кажеш РС па није Република кажи народу да је ЕНТИТЕТ. И јако си млад да можеш причати о БЛ али оној правој БЛ. А не овој измишљеној.Пуно је политичког смрада и ти си млад и бојом ср да те непрогутс тај ппчитички смрад. Млад си пун емоције али идеш против вјетрењача као фон Кихот. Око тебе и свуда су политички смрадови и политичке гњиде а они ће се пазити пазити свој криминал како изаћи на чисто тешко. Судство правосудне прелетачи попут чавића итд они чувају своје гузове а то им сметаш. Опет камен дај боже и гласам за тебе ал многи су дубоко огрезли у криминал корупцију позиције фотеље да ће се свим силама борити против тебе. Шупља прича БЛ европски град ахахахахахаа па БЛ је главни град рокани лука бајизма и ренесансе СНСДа.. Није тако једноставно али ето ти идеш И против вјетрењача. Али како они уклоне сваког ко им смета бојом ср и за тебе јел оно нрптезају ниод чега само да би сачували своје устане гузице. Нерешена убиства пљачка корупције фалит све то тебе очекује. Желим ти оф срца успјех ал коров је толико дубок да незнам дал може да се искоријени дај боже Успјех Драшко. Ипак си неко свјетло у овом политичком тунелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковачић Данy

22.07.2020 19:15

Потписујем од ријеци до ријеци.

Name

Ре Е сад

22.07.2020 19:58

Она "права" Бањалука је махала. Ми не желимо такву Бањалуку из тамног вилајета. Желимо модеран град лишен оријенталног шмека.

Name

Пешикан

22.07.2020 20:13

Подршка будућем градоначелнику Драшку.

Name

Ре

23.07.2020 03:57

Ако ти смета Бањалука са оријенталним шмеком онда се врати тамо одакле си дошао

Name

Ре Е сад

23.07.2020 06:10

Ти изгледа не знас ил би пискио или какио.Гласај за промјене ако ти се не свидја или се кандидуј па мјењај !!!

Name

Драгица

22.07.2020 18:50

Сретна сам као мајка и бака сретно вам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подршка

22.07.2020 18:58

Драшко до побједе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

22.07.2020 18:59

Побједа је твоја сретно сдсу,теби и цијелој опозицији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

22.07.2020 19:01

Јел и ви потписате овај срамни споразум са Додиком око тзв.Ствараоца Реп.Српске?Исти сте ви сви.Јао нама са вама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лола

22.07.2020 19:28

Ко год да је потписао. Срам га било. Сада ми је сваког дана зао сто сам био у рату. Цак сам и без имовине остао. Јадне оне мајке које су децу изгубиле,да би се ови лопови на тој муци богатили.

Name

Ре

23.07.2020 06:18

Ко год је потписао тај споразум погазио је гробове погинулих бораца!

Name

Питам се

22.07.2020 19:08

Ко це у Бијељини бити кандидат за градонацелника ове две странке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето Видиш

22.07.2020 19:09

Да је Баја био кандидат за градоначелника Б. Луке однио би убједљиву побједу. Нико не брине тако добро о породици као он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.07.2020 20:11

Вала нико. Бас их је све обезбједип за неколико генерација, своју дјецу, сестрица, кумице Рената и Срецка итд...

Name

Ре ето видис

22.07.2020 21:09

Ха ха ха сто јест јест. Збринуо је добро своју породицу

Name

Бољке

22.07.2020 19:10

СДС је владао већином до 2006.године.СНСД је био само неке двије године на власти у периоду од октобра 1998. до јануара 2001.године.У Бања Луци је СНСД на власти од 2004.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бољке

22.07.2020 19:12

А СНСД влада у РС од 2006.године

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

22.07.2020 19:30

Да Драско побједи!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

22.07.2020 19:52

Сретно од нас који нисмо страначки активни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

22.07.2020 20:13

И цитаву БиХ ако је могуце икакоооооооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

22.07.2020 20:14

Послије 20 година да сте и 20 пута гори од њих ред би био да се они смијене, а њих нема ко смијенити осим вас. Е сад шта ће бити ја не знам. Нисам из БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

22.07.2020 20:16

БРАВО ЗА МЛАДОСТ НАДА ЗА БОЉУ БУДУЦНОСТ ДРАСКО БЛ ЈЕ УЗ И СА ТОБОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

22.07.2020 20:53

Сутра да су избори Драско би имао 75%гласова МИНИМАЛНО!!! Само напред!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХА

23.07.2020 00:18

ХАХАХАХА

Name

Радован

22.07.2020 20:56

Живио градоначелниче скидај нам јарам с врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак

22.07.2020 21:02

Драшко Најбољи си , поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фарме

22.07.2020 21:02

Браво!! Само напријед јунаце..побрини се мало и о екологији и о фармама које ницу уз породицне куце, угрозавају здравље становника због испаравања осоке, стварају смрад несносљив а да не прицамо о мухама и акустицним проблемима.. Велики проблем загадјења у 20 вијеку а нико се тиме озбиљно не бави.!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

22.07.2020 21:22

Такое драско , само напријед! Ако ико зна ста је породица то си ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

опозиционарка

23.07.2020 06:45

Само напријед Драшко , паметно и чувај се !

Name

Логично

23.07.2020 01:03

Кад имаш јаку опозицију, надај се промјени власти, као и досад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.07.2020 04:25

Последња санса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.07.2020 06:11

Тако је Драшко. Доле лоповска секта на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

димитрије

23.07.2020 06:13

Браво Драско , до побједе, скинимо снсд дахије са насе грбаце, долази крај снсд хајдуције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

23.07.2020 06:48

Момак ако буде стварно овако како сад збориш и да се бориш за сваког обесправљеног грађанина Б.Луке и за породицу имаш глас мене и 50-ак чланова моје породице!!Идемо до побједе,нека само дође до промјене!!Горе нам не може бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

23.07.2020 06:56

Браво за уједињење и опоравак Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инжењер ("неприватни")

23.07.2020 08:24

Ја сам ипак за инжењера ел. технике, он ће и побиједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тео

23.07.2020 11:26

Гласајмо за модерну БЛ. Не за касабу и не за паланку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанка

23.07.2020 13:26

Моја породицама је од 1903. године у Бањалуци,тако нам писе на куци коју је покојни цукундјед направио. А стигао је овдје из Лике. Никада нам није било овако лијепо као сада,град је прелијеп. И никада нецу гласати за ове сто би у Бањалуци правили споменик мудзахединима и Хво војницима. Ја сам дијете погинулог борца и не могу гласати за сина ратног профитера. А борци питајте Станивуковицеве ујаке гдје су суме РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.07.2020 13:36

Слажем се са Вама. Али не можемо гласати ни за странку ратног профитера. Шта да радимо, за кога онда да гласамо?

Name

Ре Бањалуцанка

23.07.2020 18:30

Де,не лупетај. Ко те то навратио?