Želimo Banjaluku sa čovjekom i porodicom na prvom mjestu!

Predstavnici Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa potpisali su danas u Banjaluci koalicioni sporazum kojim je ozvaničena podrška Drašku Stanivukoviću, kao zajedničkom kandidatu opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

Republika Srpska 22.07.2020 | 19:31
Želimo Banjaluku sa čovjekom i porodicom na prvom mjestu!

Potpisima predsjednika GO SDS-a i PDP-a Banjaluka, Slavka Grbića i Draška Stanivukovića, ozvaničen je koalicioni sporazum i podrška Srpske demokratske stranke Drašku Stanivukoviću, kao zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima. Ovo je velika odgovornost, ističe Stanivuković.

„Srećan sam zbog današnjeg dana, kao mlad čovjek koji je rođen u jednom teškom vremenu, imao sam svega 2-3 godine, kada je okončano ono što niko ne želi da se ponovi, taj rat, da danas potpišem i potpisujem sporazum sa Srpskom demokratskom strankom. Najstarijom strankom, koja ima najdužu tradiciju i postojanje, i koja je kao takva definitivno uklesana u temelje postojanja Republike Srpske", rekao je Stanivuković.

"Zbog toga, suština naše politike u Banjaluci biće čovjek, biće porodica. Današnji gradonačelnik i Gradska uprava izmišljaju nove simbole Grada. Da li će to biti most ili možda neka arena? Za nas je simbol Banjaluke porodica i jedino može biti porodica i ništa drugo. Čovjek i njegova porodica. Zašto? Zato što u posljednjih 4 godine, samo ove vlasti u Banjaluci, prethodne 22 godine njihove vladavine u Banjoj Luci, cijeloj Republici Srpskoj, porodica je obezvrijeđena, protjerana. Reći ću i uništena i protjerana iz ove naše zemlje i našeg grada. Ekonomski je porobljena. Danas u Banjaluci porodica je i napadnuta. Neke su napadnute na trgu. Neke su izgubile svoje kuće i zemljište, deložirane. Neki su i protjerani iz ove zemlje zbog toga što ne mogu da rade njihovi unučići i sinovi", naglasio je Stanivuković i dodao:

"Opustošene su porodice. A i one koje sam rekao da su uništene, izgubile su svoje najmilije, a nikada nisu dočekali pravdu u najvećem gradu u Republici Srpskoj. Sloboda našom pobjedom doći će do svakog čovjeka. Prvo što ovdje kažemo da će biti, nijedna marka više ne smije biti oteta iz džepa jedne porodice i jednog čovjeka. Neće biti poskupljenja. Našom politikom i programom izgradili smo program koji će po svakom domaćinstvu, po svakoj porodici da sačuva prosječno 140 maraka u džepu. A ne da uzme preko vode, struje i svih drugih komunalija. Nego da sačuva 140 maraka prosječno za jednu porodicu u Banjaluci. To će biti buduća Banjaluka prema kojoj idemo. Za njih je simbol Banjaluke kružni tok i fontana, za nas čovjek. Za njih beton, za nas porodica. I to je suštinska razlika."

"Dok na trgu siju neke saksije i cvijeće, neka i toga, ali mi hoćemo da postavimo čovjeka, porodicu, da svako može slobodno da se izrazi i da zbog tih vrijednosti ostanemo u gradu. Jer mnoga istraživanja su pokazala da mnogo porodica ne ide samo zbog ekonomskog porobljavanja našeg društva, nego ide zbog suštinskih vrijednosti koje ovdje ne postoje, zbog negativne selekcije i zbog toga što su oni posijali", naglasio je on.

"Zbog toga što danas potpisujem u mom životu najvažniji sporazum, sa Srpskom demokratskom strankom, ponosam sam i posebnu odgovornost, kao neko ko nosi ime strica koji je dao život za ovu zemlju, poseban akcenat naše politike i našeg zajedništva i naše zajedničke snage biće prema borcu. 25 godina po okonačnju Odbrambeno-otadžbinskog rata nije sagrađeno spomen-obilježje palim borcima. Prva stvar koja prema borcima i prema tim porodicama i prema svom stricu i svima koji su svoje živote dali imamo obavezu da uradimo i to neće biti obećanje, to je naš zavjet i nešto što moramo da uradimo. Oni to nisu učinili“, istakao je kandidat opozicije za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković

Koaliciona saradnja dvije najveće opozicione partije u Srpskoj okupiće građane oko jedinstvene ideje, a to je borba za svakog čovjeka, poručili su iz najvišeg rukovodstva SDS-a i PDP-a. 

„Jedina opcija za nas i to je pobjeda na oba nivoa, i za gradonačelnika i za skupštinsku većinu u Gradu Banjaluka. Ne bježimo od te odgovornosti. Draško ima najveću odgovornost. Ja znam da on može da iznese taj teret, ali i na svima nama koji ćemo biti kandidati na listama je jednaka odgovornost“, kaže potpredsjednik PDP-a i poslanik u NS RS, Jelena Trivić.

„Mislim da imamo pravog kandidata koji zna šta je potrebno ovom gradu. Ne samo sloboda, nego i vizija, kako bi sutra u prvom mandatu ili drugom imali evropsku Banjaluku koju Republika Srpska zaslužuje. Ja vjerujem da ćemo pod vođstvom Draška Stanivukovića to i imati“, kaže predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

„Ovim šaljemo poruku koliko nam je stalo da ovaj, možda jedan od najvažnijih predizbornih događaja pokaže našu odlučnost, našu hrabrost i što je najvažnije našu sabornost. Da idemo u pobjedu u Banjaluci, ali i u Novom Gradu, u Trebinju, i u Prijedoru i svakom dijelu Republike Srpske“, naglašava predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Od Banjaluke treba i mora da krene oslobađanje Republike Srpske od aktuelne vlasti, poručuje poslanik u klubu SDS-a u NS RS, Nebojša Vukanović.

„Dvadeset godina je predugo. Dakle, imate danas tri generacije glasača koje su rođene pod vlašću SNSD-a, izlaze na izbore. Vlast u Banjaluci se nije promijenila, mislim od 2000. godine do danas. Predugih 20 godina. Da su najbolji, da su sve pozlatili, bilo bi krajnje vrijeme da se okrene list“, kaže Vukanović.

Neposredno prije potpisivanja koalicionog sporazuma, simpatizeri i predstavnici obje stranke, napravili su kolonu od 20ak automobila i sa stranačkim obilježjima prošli kroz nekoliko banjalučkih ulica. Zanimljivo je da su u koloni bili samo automobili „Golf2“, što je zapravo odgovor gradonačelniku Igoru Radojičiću koji je rekao da je SDS u Banjaluci poput „Golfa dvojke“.

Iz opozicije poručuju da oni zapravo i jesu „Golf2“ koji je kao i poput SDS-a preživio mnoge nedaće, ali je uvijek ostao vjeran svome narodu. 

BN TV

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

Skeptik

22.07.2020 18:10

Sad samo PAMET U GLAVU!

ODGOVORITE
Name

Mile

22.07.2020 18:59

Draško junače dijete B.luke u svemu si pametan odmjeren skroman samo lagano do čiste ubjedljibe zajedničke pobjede zdravi bili

Name

&&&&&

22.07.2020 21:55

Na kakvim ste vi drogama?

Name

Re

27.07.2020 14:55

A stasi ti u tome niti covjek niti imas porodicu

Name

Re mile

27.07.2020 14:56

Cuj ovo tajkun Skroman sigurno vozi golfa 2

Name

Pravda

22.07.2020 18:21

Sa Draškom samo naprijed skinuti ovu zmijoglavu gamad. Bravo Draško.

ODGOVORITE
Name

Batar L.

22.07.2020 18:57

Podrska za Draška. Pravi mladi čovek na pravom mijestu. Živeli!

Name

E sad

22.07.2020 18:44

Ajde daj bože da pobjedi i da postaneš gradonačelnik. Ali politika je kurva pokvarena a treba da se izbori sa korupcijom kriminalom i SELJAKLUKOM. Vidiš ja sam baš al baš Banjalučanin i moja porodica je jedna medju najstarijim u B L ima ga i u knjigama. E sad štale o sa svim onim pravim Banjalučanima koji su baš zbog toga svega napustili 7 napuštaju ne samo BL nego čitavu RS i BiH. Ti kvazi novi Banjalučani većina Glamoč Drvar itd kao novi novopečeni Banjalučani. A i kažeš RS pa nije Republika kaži narodu da je ENTITET. I jako si mlad da možeš pričati o BL ali onoj pravoj BL. A ne ovoj izmišljenoj.Puno je političkog smrada i ti si mlad i bojom sr da te neproguts taj ppčitički smrad. Mlad si pun emocije ali ideš protiv vjetrenjača kao fon Kihot. Oko tebe i svuda su politički smradovi i političke gnjide a oni će se paziti paziti svoj kriminal kako izaći na čisto teško. Sudstvo pravosudne preletači poput čavića itd oni čuvaju svoje guzove a to im smetaš. Opet kamen daj bože i glasam za tebe al mnogi su duboko ogrezli u kriminal korupciju pozicije fotelje da će se svim silama boriti protiv tebe. Šuplja priča BL evropski grad ahahahahahaa pa BL je glavni grad rokani luka bajizma i renesanse SNSDa.. Nije tako jednostavno ali eto ti ideš I protiv vjetrenjača. Ali kako oni uklone svakog ko im smeta bojom sr i za tebe jel ono nrptezaju niod čega samo da bi sačuvali svoje ustane guzice. Nerešena ubistva pljačka korupcije falit sve to tebe očekuje. Želim ti of srca uspjeh al korov je toliko dubok da neznam dal može da se iskorijeni daj bože Uspjeh Draško. Ipak si neko svjetlo u ovom političkom tunelu.

ODGOVORITE
Name

Kovačić Dany

22.07.2020 19:15

Potpisujem od rijeci do rijeci.

Name

Re E sad

22.07.2020 19:58

Ona "prava" Banjaluka je mahala. Mi ne želimo takvu Banjaluku iz tamnog vilajeta. Želimo moderan grad lišen orijentalnog šmeka.

Name

Pešikan

22.07.2020 20:13

Podrška budućem gradonačelniku Drašku.

Name

Re

23.07.2020 03:57

Ako ti smeta Banjaluka sa orijentalnim šmekom onda se vrati tamo odakle si došao

Name

Re E sad

23.07.2020 06:10

Ti izgleda ne znas il bi piskio ili kakio.Glasaj za promjene ako ti se ne svidja ili se kandiduj pa mjenjaj !!!

Name

Dragica

22.07.2020 18:50

Sretna sam kao majka i baka sretno vam.

ODGOVORITE
Name

Podrška

22.07.2020 18:58

Draško do pobjede !

ODGOVORITE
Name

Драшко

22.07.2020 18:59

Побједа је твоја сретно сдсу,теби и цијелој опозицији.

ODGOVORITE
Name

Lola

22.07.2020 19:01

Jel i vi potpisate ovaj sramni sporazum sa Dodikom oko tzv.Stvaraoca Rep.Srpske?Isti ste vi svi.Jao nama sa vama.

ODGOVORITE
Name

Re Lola

22.07.2020 19:28

Ko god da je potpisao. Sram ga bilo. Sada mi je svakog dana zao sto sam bio u ratu. Cak sam i bez imovine ostao. Jadne one majke koje su decu izgubile,da bi se ovi lopovi na toj muci bogatili.

Name

Re

23.07.2020 06:18

Ko god je potpisao taj sporazum pogazio je grobove poginulih boraca!

Name

Pitam se

22.07.2020 19:08

Ko ce u Bijeljini biti kandidat za gradonacelnika ove dve stranke?

ODGOVORITE
Name

Eto Vidiš

22.07.2020 19:09

Da je Baja bio kandidat za gradonačelnika B. Luke odnio bi ubjedljivu pobjedu. Niko ne brine tako dobro o porodici kao on.

ODGOVORITE
Name

Re

22.07.2020 20:11

Vala niko. Bas ih je sve obezbjedip za nekoliko generacija, svoju djecu, sestrica, kumice Renata i Srecka itd...

Name

Re eto vidis

22.07.2020 21:09

Ha ha ha sto jest jest. Zbrinuo je dobro svoju porodicu

Name

Boljke

22.07.2020 19:10

SDS je vladao većinom do 2006.godine.SNSD je bio samo neke dvije godine na vlasti u periodu od oktobra 1998. do januara 2001.godine.U Banja Luci je SNSD na vlasti od 2004.godine.

ODGOVORITE
Name

Boljke

22.07.2020 19:12

A SNSD vlada u RS od 2006.godine

ODGOVORITE
Name

Beli

22.07.2020 19:30

Da Drasko pobjedi!!!

ODGOVORITE
Name

BL

22.07.2020 19:52

Sretno od nas koji nismo stranački aktivni!

ODGOVORITE
Name

Xxx

22.07.2020 20:13

I citavu BiH ako je moguce ikakoooooooo!

ODGOVORITE
Name

А

22.07.2020 20:14

Послије 20 година да сте и 20 пута гори од њих ред би био да се они смијене, а њих нема ко смијенити осим вас. Е сад шта ће бити ја не знам. Нисам из БЛ.

ODGOVORITE
Name

Ogorcena

22.07.2020 20:16

BRAVO ZA MLADOST NADA ZA BOLJU BUDUCNOST DRASKO BL JE UZ I SA TOBOM

ODGOVORITE
Name

Pera

22.07.2020 20:53

Sutra da su izbori Drasko bi imao 75%glasova MINIMALNO!!! Samo napred!!

ODGOVORITE
Name

HA

23.07.2020 00:18

HAHAHAHA

Name

Radovan

22.07.2020 20:56

Živio gradonačelniče skidaj nam jaram s vrata.

ODGOVORITE
Name

Фочак

22.07.2020 21:02

Draško Najbolji si , pozdrav

ODGOVORITE
Name

Farme

22.07.2020 21:02

Bravo!! Samo naprijed junace..pobrini se malo i o ekologiji i o farmama koje nicu uz porodicne kuce, ugrozavaju zdravlje stanovnika zbog isparavanja osoke, stvaraju smrad nesnosljiv a da ne pricamo o muhama i akusticnim problemima.. Veliki problem zagadjenja u 20 vijeku a niko se time ozbiljno ne bavi.!!!

ODGOVORITE
Name

ja

22.07.2020 21:22

Takoe drasko , samo naprijed! Ako iko zna sta je porodica to si ti!

ODGOVORITE
Name

opozicionarka

23.07.2020 06:45

Samo naprijed Draško , pametno i čuvaj se !

Name

Logično

23.07.2020 01:03

Kad imaš jaku opoziciju, nadaj se promjeni vlasti, kao i dosad!

ODGOVORITE
Name

borac

23.07.2020 04:25

Poslednja sansa.

ODGOVORITE
Name

Boki

23.07.2020 06:11

Tako je Draško. Dole lopovska sekta na vlasti.

ODGOVORITE
Name

dimitrije

23.07.2020 06:13

Bravo Drasko , do pobjede, skinimo snsd dahije sa nase grbace, dolazi kraj snsd hajducije

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

23.07.2020 06:48

Momak ako bude stvarno ovako kako sad zboriš i da se boriš za svakog obespravljenog građanina B.Luke i za porodicu imaš glas mene i 50-ak članova moje porodice!!Idemo do pobjede,neka samo dođe do promjene!!Gore nam ne može biti!

ODGOVORITE
Name

Boris

23.07.2020 06:56

Bravo za ujedinjenje i oporavak Srpske

ODGOVORITE
Name

Inženjer ("neprivatni")

23.07.2020 08:24

Ja sam ipak za inženjera el. tehnike, on će i pobijediti.

ODGOVORITE
Name

Teo

23.07.2020 11:26

Glasajmo za modernu BL. Ne za kasabu i ne za palanku!

ODGOVORITE
Name

Banjalucanka

23.07.2020 13:26

Moja porodicama je od 1903. godine u Banjaluci,tako nam pise na kuci koju je pokojni cukundjed napravio. A stigao je ovdje iz Like. Nikada nam nije bilo ovako lijepo kao sada,grad je prelijep. I nikada necu glasati za ove sto bi u Banjaluci pravili spomenik mudzahedinima i Hvo vojnicima. Ja sam dijete poginulog borca i ne mogu glasati za sina ratnog profitera. A borci pitajte Stanivukoviceve ujake gdje su sume RS?

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2020 13:36

Slažem se sa Vama. Ali ne možemo glasati ni za stranku ratnog profitera. Šta da radimo, za koga onda da glasamo?

Name

Re Banjalucanka

23.07.2020 18:30

De,ne lupetaj. Ko te to navratio?