“Раст броја случајева због нових мјера дистанцирања”

Поновни раст броја нових случајева корона вируса које су неке европске земље регистровале посљедњих недјеља проузрокован је промјенама мјера социјалног дистанцирања, изјавила је данас портпаролка Регионалне канцеларије СЗО за Европу Сара Тајлер.

Свијет 22.07.2020 | 19:49
“Раст броја случајева због нових мјера дистанцирања”

Према њеним ријечима, ризик од поновног појављивања и ширења болести ће се наставити и потребно га је “одрживо контролисати ригорозном примјеном јавноздравствених мјера јер вирус циркулише између и унутар земаља”, преноси ТАС С.

– Препоручујемо свим владама да наставе са тестирањем, праћењем, лијечењем и изолацијом, да надгледају раст броја нових случајева и да поново уведу строже мјере, уколико је потребно, уз свеобухватни ангажман заједница. Такође је од пресудног значаја одржавање основних здравствених услуга – рекла је она.

Тајлер је подсјетила да успјех зависи од цијелог друштва. Уз то, сваки појединац могао би да допринесе овим напорима пратећи санитарне прописе, попут прања руку, држања на сигурној удаљености од других и ношења маске – тамо гдје је то могуће – поручила је Тајлер.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Роб струке

22.07.2020 20:55

Ко је она да наређује владама? Какве владе треба да буду да слушају једну "стручњакињу"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорона

23.07.2020 05:24

Мозда је дотицнааа И избацила Вирус из Лабора :(

ОДГОВОРИТЕ