“Rast broja slučajeva zbog novih mjera distanciranja”

Ponovni rast broja novih slučajeva korona virusa koje su neke evropske zemlje registrovale posljednjih nedjelja prouzrokovan je promjenama mjera socijalnog distanciranja, izjavila je danas portparolka Regionalne kancelarije SZO za Evropu Sara Tajler.

Svijet 22.07.2020 | 19:49
“Rast broja slučajeva zbog novih mjera distanciranja”

Prema njenim riječima, rizik od ponovnog pojavljivanja i širenja bolesti će se nastaviti i potrebno ga je “održivo kontrolisati rigoroznom primjenom javnozdravstvenih mjera jer virus cirkuliše između i unutar zemalja”, prenosi TAS S.

– Preporučujemo svim vladama da nastave sa testiranjem, praćenjem, liječenjem i izolacijom, da nadgledaju rast broja novih slučajeva i da ponovo uvedu strože mjere, ukoliko je potrebno, uz sveobuhvatni angažman zajednica. Takođe je od presudnog značaja održavanje osnovnih zdravstvenih usluga – rekla je ona.

Tajler je podsjetila da uspjeh zavisi od cijelog društva. Uz to, svaki pojedinac mogao bi da doprinese ovim naporima prateći sanitarne propise, poput pranja ruku, držanja na sigurnoj udaljenosti od drugih i nošenja maske – tamo gdje je to moguće – poručila je Tajler.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rob struke

22.07.2020 20:55

Ko je ona da naređuje vladama? Kakve vlade treba da budu da slušaju jednu "stručnjakinju"?

ODGOVORITE
Name

Corona

23.07.2020 05:24

Mozda je doticnaaa I izbacila Virus iz Labora :(

ODGOVORITE