Карлеуша још бруталнија: Задала завршни ударац Дуи Липи!

Британска певачица албанског порекла Дуа Липа у више наврата је подржала одвајање Косова и Метохије од Србије. Али, након срамног поста о "великој Албанији", кад је поставила мапу имагинарних граница које укључују делове Србије, Црне Горе, Северне Македоније и Грчке, наишла је на оштре осуде не само наше, него и светске јавности.

Забава 22.07.2020 | 16:46
Карлеуша још бруталнија: Задала завршни ударац Дуи Липи!

Уницеф јој је отказао сарадњу, а онда је Дуа покушала да се опере, па је написала још нешто на Инстаграму. 

"Мој претходни пост није имао намеру да изазове мржњу. Јако сам тужна и љута што је моја објава погрешно схваћена од стране неких група и појединаца који промовишу етничку раздвојеност, нешто што ја строго одбијам. Сваки пут када објавим нешто о Косову, коментари полуде, чак и ако се ради о лепим стварима као што су храна и музика и сусрећем се са снажним отпором према аутетнтичној албанској култури. Сви заслужујемо да будемо поносни на свој порекло, одакле год да смо. Само желим да моја земља буде представљена на мапи и да могу са поносом да причам о својим албанским коренма. Охрабрујем све да прихвате своје наслеђе и да уче и слушају једни од других. Мир љубав и поштовање према свима, Дуа", написла је Липа на свом Инстаграм профилу.

Међутим, Јелена Карлеуша јој ни овог пута није остала дужна, већ јој показала где јој је место:

"Само сам желела да моја земља буде приказана на мапи! Душо, наредни пут постави праву мапу која не укључује територију 4 различите државе, није тешко, заиста", одговорила је српска певачица и ударила јој шах-мат!

Подсећамо пре неколико дана, на свом Инстаграм профилу, у сторију, Дуа Липа објавила је фотографију на којој пише: "Зашто Косово није и неће бити Србија".

Ово је спазила и српска певачица Јелена Карлеуша, која јој је одговорила.

"Драга Дуа Липа, волимо те овде у Србији. Екстремизам на било који начин није одговор (знаш да је косовски лидер у Хагу, суочава се са оптужницом за ратне злочине итд. Можеш да нађеш лоше људи са обе стране)", навела је наша певачица.

Карлеуша се потрудила и да јој објасни како једна светска звезда треба да се понаша.

"Молим те, користи твоје социјалне платформе да шириш љубав, мир и музику (и врати се на Косово да будеш са својим народом). Шаљем пуно љубави свим добрим људима широм света", написала је Карлеуша.

Извор: Мондо.рс Фото: инстаграм/АТА имагес

Коментари / 0

Оставите коментар