Сви под маскама осим музике на већим окупљањима

Нациоални штаб цивилне заштите у Хрватској донио је низ упутстава и препорука којих треба да се придржавају организатори окупљања 100 и више учесника, на примјер, на свадбама, гдје би сви требало да буду под маскама, осим музичара.

Регион 22.07.2020 | 16:21
Сви под маскама осим музике на већим окупљањима

Препоручује се да се на окупљања са великим бројем учесника не позивају старије особе, посебно оне са хроничним болестима.

На видном мјесту мора стајати упозорење на обавезно поштовање мјера које је прописао ХЗЈЗ.

Мјеста за сједење морају бити удаљена најмање метар и по, а на улазу у простор гдје је окупљање не треба нико да се задржава.

Препоручује се да за истим столом буду смјештене особе из истог домаћинства. Такође се препоручује да распоред сједења буде тачно утврђен и непромијењен током окупљања.

Прије и након уписивања у евиденцију треба дезинфиковати руке, а својим потписом учесник потврђује да је измјерио температуру и да она није виша од 37,2°Ц, да се осјећа добро и да нема укућана у самоизолацији, да није боравио у претходних 14 дана у иностранству, а ако јесте мора имати негативан ПЦР тест не старији од 48 сати, пренијели су хрватски медији...

Ово су сам неке препоруке међу којима су још и оне о поступању и коришћењу посуђа, чаша и боравку на подијуму.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ја

22.07.2020 14:59

Весеља,драги Бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрнд

22.07.2020 17:20

И ко ве то да контролисе? Свака свадба или неко друго весеље це имати цинкароса?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

22.07.2020 19:40

Јести и пити под маском хахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

23.07.2020 07:36

Ја мислим да је то ризицно.Млада се мозе греском удати за другог бог те па кад скину маске ето ти изненадјења. Знаци ова година це бити година маскенбала. ??. Ја на ста ли це лицити те свадбе. Таква свадба се исплати нема јела нема пица нема пусења само играј онолико колико мозес издрзати задављен маском. О бозе спрдње.

ОДГОВОРИТЕ