Svi pod maskama osim muzike na većim okupljanjima

Nacioalni štab civilne zaštite u Hrvatskoj donio je niz uputstava i preporuka kojih treba da se pridržavaju organizatori okupljanja 100 i više učesnika, na primjer, na svadbama, gdje bi svi trebalo da budu pod maskama, osim muzičara.

Region 22.07.2020 | 16:21
Svi pod maskama osim muzike na većim okupljanjima

Preporučuje se da se na okupljanja sa velikim brojem učesnika ne pozivaju starije osobe, posebno one sa hroničnim bolestima.

Na vidnom mjestu mora stajati upozorenje na obavezno poštovanje mjera koje je propisao HZJZ.

Mjesta za sjedenje moraju biti udaljena najmanje metar i po, a na ulazu u prostor gdje je okupljanje ne treba niko da se zadržava.

Preporučuje se da za istim stolom budu smještene osobe iz istog domaćinstva. Takođe se preporučuje da raspored sjedenja bude tačno utvrđen i nepromijenjen tokom okupljanja.

Prije i nakon upisivanja u evidenciju treba dezinfikovati ruke, a svojim potpisom učesnik potvrđuje da je izmjerio temperaturu i da ona nije viša od 37,2°C, da se osjeća dobro i da nema ukućana u samoizolaciji, da nije boravio u prethodnih 14 dana u inostranstvu, a ako jeste mora imati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, prenijeli su hrvatski mediji...

Ovo su sam neke preporuke među kojima su još i one o postupanju i korišćenju posuđa, čaša i boravku na podijumu.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

22.07.2020 16:59

Veselja,dragi Boze.

ODGOVORITE
Name

drnd

22.07.2020 19:20

I ko ve to da kontrolise? Svaka svadba ili neko drugo veselje ce imati cinkarosa?

ODGOVORITE
Name

Boki

22.07.2020 21:40

Jesti i piti pod maskom hahahahaha.

ODGOVORITE
Name

Pilence

23.07.2020 09:36

Ja mislim da je to rizicno.Mlada se moze greskom udati za drugog bog te pa kad skinu maske eto ti iznenadjenja. Znaci ova godina ce biti godina maskenbala. 😂🤪. Ja na sta li ce liciti te svadbe. Takva svadba se isplati nema jela nema pica nema pusenja samo igraj onoliko koliko mozes izdrzati zadavljen maskom. O boze sprdnje.

ODGOVORITE