Црна Гора: Поново проглашена епидемија короне

Координационо тијело за заразне болести у Црној Гори данас је поново прогласило епидемију вируса корона на цијелој државној територији.

Регион 21.07.2020 | 22:58
Црна Гора: Поново проглашена епидемија короне

Из Владе Црне Горе саопштено је да се од сутра уводи више нових привремених мјера чији је циљ даље спречавање ширења вируса корона, док се истовремено ублажавају мјере у појединим општинама у којима је смањен епидемиолошки ризик.

У саопштењу се наводи да је ношење заштитних маски на отвореном и затвореном обавезно на цијелој територији Црне Горе, укључујући и дјецу старију од седам година, осим на плажама и у националним парковима под условом придржавања физичке дистанце и раније прописаних мјера.

- Окупљање особа ограничава се на цијелој државној територији на максимално 40 особа на отвореним јавним мјестима, а на 20 особа на затвореним, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра - истиче се у саопштењу.

Продужено је важење раније донесених мјера које се односе на угоститељске објекте, забрану организовања свадби, матурских, рођенданских и других приватних прослава, као и других мјера.

Одлука о проглашењу епидемије донесена је на приједлог Института за јавно здравље Црне Горе.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Деда

22.07.2020 01:48

На плазу дозвољено само у ронилацкој опреми. Кесонцима скупље 70 посто Јер могу дубоко па се мозе десити да надју благо или потопљену милову робу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

22.07.2020 06:06

Корона је најјача ствар за манипулацију од кад је свијета и вијека, а ови на власти који слијепо слусају дубоку дрзаву нису ни свјесни да цине зло и себи. Како у ЦГ,такоу Србији и БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

22.07.2020 06:09

Каква глупост. Прво су прогласили епидемију, потом крај епидемије, па сад опет прогласили епидемију. Ако је био крај епидемије како је могуће да само мјесец дана послије, проново прогласе епидемију од исте заразе? Јел то значи да оно није био крај епидемије??? А зашто уопште да им се вјерује кад лутају као у магли, као наши овде. Докле сви мисле замајавати људе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиленце

22.07.2020 07:13

Како сад то када су отворили границе за руске туристе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрина

22.07.2020 08:18

могло се и предвидит. не мозес ти прогласит крај короне и отворит границе и зивит нормално ако у сусједу има јос позитивних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

22.07.2020 08:49

Изборна кампања Мила.....разлог да затвори границе и онемогући долазак гласачима.....

ОДГОВОРИТЕ