Crna Gora: Ponovo proglašena epidemija korone

Koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori danas je ponovo proglasilo epidemiju virusa korona na cijeloj državnoj teritoriji.

Region 21.07.2020 | 22:58
Crna Gora: Ponovo proglašena epidemija korone

Iz Vlade Crne Gore saopšteno je da se od sutra uvodi više novih privremenih mjera čiji je cilj dalje sprečavanje širenja virusa korona, dok se istovremeno ublažavaju mjere u pojedinim opštinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik.

U saopštenju se navodi da je nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom obavezno na cijeloj teritoriji Crne Gore, uključujući i djecu stariju od sedam godina, osim na plažama i u nacionalnim parkovima pod uslovom pridržavanja fizičke distance i ranije propisanih mjera.

- Okupljanje osoba ograničava se na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra - ističe se u saopštenju.

Produženo je važenje ranije donesenih mjera koje se odnose na ugostiteljske objekte, zabranu organizovanja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava, kao i drugih mjera.

Odluka o proglašenju epidemije donesena je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Deda

22.07.2020 03:48

Na plazu dozvoljeno samo u ronilackoj opremi. Kesoncima skuplje 70 posto Jer mogu duboko pa se moze desiti da nadju blago ili potopljenu milovu robu

ODGOVORITE
Name

Grof

22.07.2020 08:06

Korona je najjača stvar za manipulaciju od kad je svijeta i vijeka, a ovi na vlasti koji slijepo slusaju duboku drzavu nisu ni svjesni da cine zlo i sebi. Kako u CG,takou Srbiji i BiH.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

22.07.2020 08:09

Kakva glupost. Prvo su proglasili epidemiju, potom kraj epidemije, pa sad opet proglasili epidemiju. Ako je bio kraj epidemije kako je moguće da samo mjesec dana poslije, pronovo proglase epidemiju od iste zaraze? Jel to znači da ono nije bio kraj epidemije??? A zašto uopšte da im se vjeruje kad lutaju kao u magli, kao naši ovde. Dokle svi misle zamajavati ljude?

ODGOVORITE
Name

Pilence

22.07.2020 09:13

Kako sad to kada su otvorili granice za ruske turiste

ODGOVORITE
Name

Drina

22.07.2020 10:18

moglo se i predvidit. ne mozes ti proglasit kraj korone i otvorit granice i zivit normalno ako u susjedu ima jos pozitivnih.

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

22.07.2020 10:49

Izborna kampanja Mila.....razlog da zatvori granice i onemogući dolazak glasačima.....

ODGOVORITE