Кокетирање власти са десничарским покретима у регији

Занимљива је изјава Милорада Додика око фотографисања са шефовима криминалне организације "Србска част", паравојне проруске организације, која је подржала насилне упаде у Народну скупштину Србије, у којој је устврдио да се са њима сликао случајно "на улици" и да "нема ништа са тим деструктивцима". Додик прелако заборавља.

Република Српска 20.07.2020 | 19:59
Кокетирање власти са десничарским покретима у регији
Пише: Слободан Васковић
 
Треба одвојити плаћене насилнике, који су силом покушали упасти у парламент Србије, 10.07.о.г., што је довело до насиља, од протеста мирних грађана, који су тих неколико дана били пред Народном скупштином Србије, јер су им циљеви били дијаметрално различити, као што треба нагласити да је било врло бруталних сцена полицијског насиља, које се ничим не може оправдати.
 
 
Треба нагласити да није само Додик, од високих функционера РС, имао ту част да се фотографише са мегастероидним насилницима из "Србске части", који су, током протеста у Београду, отворено подржали хулигане што су покушали упасти у парламент Србије, већ и добар дио његове "ергеле".
 
"Заборавни" Додик се фотографисао у јануару 2016., на пријему за Дан Републике, уприличеном у згради Владе РС, са Бојаном Стојковићем и Игором Билбијом, шефовима криминалне "Србске части" у Србији и РС.
 
 
Додик је за "Политику" изјавио да се са њима случајно сликао "на улици"; Није пуно погријешио - док је био предсједник РС, кабинет му је и личио на улицу - нема тог "уличара" који га није посјетио и договорио или бар предложио неку "комбинацију".
 
На пријему се са Стојковићем загрлио и Драган Лукач, шеф Хунте, која хапси и веже особе када пређу "на црвено", док безрезервно штити убице, њихове помагаче и саучеснике.
 
Кад смо већ код Лукача, мала дигресија: Хунта је промијенила регистарски број таблица на комбију у којем се налази илегална опрема за прислушкивање. 
 
 
Није више Ј 19 А 079, већ је "тазе" број К  81 А 4... Па обратите пажњу, јер је Лукач наставио са илегалним и незамконитим прислушкивањем, праћењем и прогоном грађана..
 
Фотографија, која слиједи из серијала “Загрљени”, показује чврсто спојене Лукача и Стојковића.
 
 
 
Загрљена војска - састављена од криминалаца/"хуманитараца", политичара и шефа такозваних полицајаца, свједочи да је зло већ припремљено и да ће и да дејствује. 
 
Фотографија из Приједора свједочи да уоште није мали број припадника "Србске части" у РС, те да Додик и Лукач требају наћи мало више простора и времена да се загрле и фотографишу са сваким од њих.
 
 
Након ових фотографија, које би данас Додик, а и Лукач, најрађе поцијепали на улици, било је за очекивати да се у цијелу причу убаци Додиков ректални алпиниста "Ненад Црвени Комби" Стевандић.
 
Стевандић је убијеђен да уз помоћ Русије може да се докопа Додикових функција и на томе ради интензивно већ четири године.
 
"Црвени Комби" један је од важнијих руских саботера у БиХ, а задатак му је и да на вријеме дојави Додикове намјере; Са њим се рачуна као на "руску алтернативу" уколико Додик не буде могао изнијети све постављене му задатке у Кремљу; А не дјелује баш да му иде од руке, што ће врло брзо показати вријеме које долази.
 
И Ственадић "руски воз" хвата" 2016. године, 16.03., када се састаје са Валеријем Каљакином, предсједником Међународног савеза "Насљедници побједе".
 
 
Стевандић, који ће прије или касније морати одговарати за злочине које је починио, са Каљакином је договарао будуће "заједничке активности".
 
За Каљакина се тврди да је једна од особа задужених за формирање паравојних проруских јединица на територији земаља гдје Русија жели да утиче и силом, а не само милом, тако да је његов сусрет са Стевандићем сасвим логичан; "Црвени Комби" је и сам, током протеклог рата, био припадник паравојне формације у Бањалуци (СОС), која је убијала и прогонила Бошњаке, Хрвате, али и Србе.
 
На састанку са Каљакином био је и Душко Вукотић, предсједник "Ветерана", близак Стевандићу, а дјелимично и познат по томе што воли да држи јавне лекције, које се могу окарактерисати и као пријетња, српском министру одбране Александру Вулину; Све је то, ваљда у склопу специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске, односно начина на који их виде Додикове улизице.
 
 
 
 
Није ми познато колико су Вукотићеве пријетње утицале на Вулина, а није ме ни брига, тек врло је непримјерено да Додикови полтрони пријете министру одбране Србије (било којем министру било које државе), ко год он био.
 
 
 
Заједничке слике Каљакина и Стевандића, те Каљакина, Вукотића и представника криминалне "Србске части" врло јасно свједоче о подземним везама које су, изван сваке разумне сумње, кориштене и током напада на зграду парламента Србије; Опет наглашавам да је нужно направити разлику између оних који су мирно протествовали због најављених драконских антикорона мјера и група хулигана што су покушали да упадну у парламент.
 
 
Званични Кремљ је демантовао да Русија стоји иза напада на парламент Србије; Незванично, Русија је дубоко упетљана у њих.
 
 
 
Вратимо се "уличним" фотографијама; Након успјешног састанка са Каљакином, Стевандић у Народну Скупштину РС доводи припаднике криминалне "Србске части", међу којима су Игор Билбија, шеф те паравојне структуре за РС и Бојан Стојаковић, шеф "Србске части" у Србији.
 
Билбија је вишеструко пресуђиван криминалац. И зато и јесте заслужио да сједи у првом реду у Народној скупштини РС. Десило се то крајем 2016. године, а у Народну скупштину РС их је позвао Ненад Стевандић, који је, којег ли ужаса, потпредсједник тог разрушеног дома. 
 
 
 
Деветог јануара 2018. године, Билбија и његова “Србска част” марширали су улицама Бањалуке, у друштву Радована Грајића, помоћника министра за избјегла и расељена лица.
 
 
Након марша, предахнули су у једном бањалучком кафићу, у маскирним униформама.
 
 
 
Загрљаји од прије четири и деветојануарска марширања од прије двије године, попримају врло врло озбиљне конотације; А тек ће да се тресе, јер је Русија покренула све своје пацове, посебно глодаре попут Стевандића, да крену у изазивање што дубље кризе у Региону! 
 
Корона је безазлена према оном што слиједи!
 

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Немања

20.07.2020 18:45

На фацама се види да су то све поштени момци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

20.07.2020 21:46

Овакви су у рату ишли иза бораца и пљачкали све сто су стигли а од борбе бјежали као метак да се опет зарати преко Дрине би прескакали , овакве сам ја видјао на ратиштима , долазили из Србије да краду видеорекордере , ТВ, намјестај......., многи су одлетили у ваздув од постављени мина у пљачкама. Они су србска срамота а не част као и сеф им Додик. Олос

Name

Хахаха

20.07.2020 22:21

Немаш ти појма другар ко су момци...момци су сасвим ок али називати их паравојном структуром РС Је ван сваке памети. Оно као имамо војску па је ово правојска. Злочин им је што су сјели у кафић у маскирним јакнама.

Name

Горан

21.07.2020 06:44

Све сами инжињери и доктори. У предаху од учења су мало ишли у теретану.

Name

Ре Хахаха

21.07.2020 11:17

Хахаха на такав коментар. Овакве сам виђао на ратишту и знам какви су. Ајд мали поклопи се и захвали се Богу што је било будала због којих ови сад слободно ходају улицама БЛ.

Name

Сликар

21.07.2020 13:11

Она фотка у бајином уреду ко ..тајна вецера.. а ликови укљуцујуци и бају изгледају као академици пуни интелекта а назив баја захтијева заврсен докторат

Name

Петар

20.07.2020 18:46

Они њега замолили да се са њима слика!? Ту није ништа до њега!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Влаховић-Цигановић

20.07.2020 20:42

Могао је да их одбије! Али није! Значи, хтио је!

Name

Ре

21.07.2020 10:47

Они су били на митингу подрске власти у РС. Тај Вукотиц је био на бини, а Додо му аплаудирао. Пријетли су опозицији која је истовремено имала протест. Као они су спасоци...

Name

деда

20.07.2020 19:14

отварај Голи Оток под хитно....ај здраво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

20.07.2020 19:28

Ма шалио се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.07.2020 20:40

Био наиван

Name

Чајевац

20.07.2020 19:50

Ако је ово српска част какви су онда ови други!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.07.2020 20:23

То је доказ да су насилне и русилацке демонстрације против Вуцуца били из Републике Српске.Они су убацени и у мирне и русилацке демонстрације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

20.07.2020 21:00

Милораде мало се постиди

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.07.2020 03:57

А ја људина све криминалци и лопови и велики срби само кад треба украст и опљацкат..хујјј

Name

ПРАВДА

20.07.2020 21:05

ДА СЕ ЗАПУЦА КО МИШЕВИ БИ СЕ РАЗБЈЕЖАЛИ СВЕ САМИ ЈУНАЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

20.07.2020 21:06

знам ја те ликове, ниђе везе прича, ликови позери обични

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

21.07.2020 05:14

Ма миле се опет шалио.

Name

Све саме

20.07.2020 21:44

"патриоте" и "воле" свој народ. А тек сто воле друге народе. Благо нама са њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

20.07.2020 21:45

Стара изрека, са ким си такав си. Паметан ће разумјети, изузетак су ботови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У шуми

20.07.2020 22:48

и у рову, срце је битно. Од зујалица стероиди испушу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

20.07.2020 23:49

Знаци вријеме је да одемо и ми који смо остали

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

21.07.2020 02:02

Врх власти са овом бандом, свако ко их је икад заокружио на изборима треба да се срами. Као они тражили сликање,а ко им дозволи да ходају по Бањалуци и институцијама.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тарзан

21.07.2020 03:25

Ко је њима дао право да се представљају као част? На овим сликама,и са оним извјестаценим брадицама као фол набилдани, јос уз то се види да су мало феминизирани. Овакви су мене оставили рањеног 1994. На вучијој планини. Сто се тиче части у том моменту кад су ме часни момци и србенде оставили, цаст се појави са непријатељске стране. Па сам фала богу данас зив. Српска част је несто као црногорски образ. Све у свему ни цасти ни образа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Тарзан

21.07.2020 07:34

Цасних људи има у сваком народу и ону су једноставно такви и они се не називају цасним. Ти си се друзе у то увјерио и да је било висе оваквих не би до рата ни досло. Овакви "цасни" су и тебе и многе друге послали узалудно да гину, добро да си презивио и да мозес да свијету послије прицас о томе. Ово дјело "непеијатеља" треба снимити, филм или документарац направити да се људи информису

Name

Ре

21.07.2020 10:49

... јер је зивот само овај један нема ниста, ниста изван њега. Ниста драгоцјенијег нема од зивота. Колико ли је само мајки своје синове сахранило а дјеца своје оцеве оплакивале, на све три стране, а ове будале нецасне би да тако наставе.

Name

РС

21.07.2020 06:25

А шта ћемо кад оду са власти кад доџе наплата и време чвока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласац

21.07.2020 21:24

КАКВИ ДЕБИЛИ МОГУ КОД ДОДИКА НА СЛАВУ САД НЕМОЗЕ ДОЦИ ГРИГИРИЈЕ И ИРИНЕЈ.ЊЕГОВА БРАТИЈА .ОКУПИО ИХ ДА МУ ЦУВАЈУ МУ.. КОЈИХ И НЕМА.

Name

ВУКО јОВИЦИЦ

21.07.2020 07:40

Ово је стварно битно сазнање и помоци це да се рјесимо Короне хвала

ОДГОВОРИТЕ