Koketiranje vlasti sa desničarskim pokretima u regiji

Zanimljiva je izjava Milorada Dodika oko fotografisanja sa šefovima kriminalne organizacije "Srbska čast", paravojne proruske organizacije, koja je podržala nasilne upade u Narodnu skupštinu Srbije, u kojoj je ustvrdio da se sa njima slikao slučajno "na ulici" i da "nema ništa sa tim destruktivcima". Dodik prelako zaboravlja.

Republika Srpska 20.07.2020 | 19:59
Koketiranje vlasti sa desničarskim pokretima u regiji
Piše: Slobodan Vasković
 
Treba odvojiti plaćene nasilnike, koji su silom pokušali upasti u parlament Srbije, 10.07.o.g., što je dovelo do nasilja, od protesta mirnih građana, koji su tih nekoliko dana bili pred Narodnom skupštinom Srbije, jer su im ciljevi bili dijametralno različiti, kao što treba naglasiti da je bilo vrlo brutalnih scena policijskog nasilja, koje se ničim ne može opravdati.
 
 
Treba naglasiti da nije samo Dodik, od visokih funkcionera RS, imao tu čast da se fotografiše sa megasteroidnim nasilnicima iz "Srbske časti", koji su, tokom protesta u Beogradu, otvoreno podržali huligane što su pokušali upasti u parlament Srbije, već i dobar dio njegove "ergele".
 
"Zaboravni" Dodik se fotografisao u januaru 2016., na prijemu za Dan Republike, upriličenom u zgradi Vlade RS, sa Bojanom Stojkovićem i Igorom Bilbijom, šefovima kriminalne "Srbske časti" u Srbiji i RS.
 
 
Dodik je za "Politiku" izjavio da se sa njima slučajno slikao "na ulici"; Nije puno pogriješio - dok je bio predsjednik RS, kabinet mu je i ličio na ulicu - nema tog "uličara" koji ga nije posjetio i dogovorio ili bar predložio neku "kombinaciju".
 
Na prijemu se sa Stojkovićem zagrlio i Dragan Lukač, šef Hunte, koja hapsi i veže osobe kada pređu "na crveno", dok bezrezervno štiti ubice, njihove pomagače i saučesnike.
 
Kad smo već kod Lukača, mala digresija: Hunta je promijenila registarski broj tablica na kombiju u kojem se nalazi ilegalna oprema za prisluškivanje. 
 
 
Nije više J 19 A 079, već je "taze" broj K  81 A 4... Pa obratite pažnju, jer je Lukač nastavio sa ilegalnim i nezamkonitim prisluškivanjem, praćenjem i progonom građana..
 
Fotografija, koja slijedi iz serijala “Zagrljeni”, pokazuje čvrsto spojene Lukača i Stojkovića.
 
 
 
Zagrljena vojska - sastavljena od kriminalaca/"humanitaraca", političara i šefa takozvanih policajaca, svjedoči da je zlo već pripremljeno i da će i da dejstvuje. 
 
Fotografija iz Prijedora svjedoči da uošte nije mali broj pripadnika "Srbske časti" u RS, te da Dodik i Lukač trebaju naći malo više prostora i vremena da se zagrle i fotografišu sa svakim od njih.
 
 
Nakon ovih fotografija, koje bi danas Dodik, a i Lukač, najrađe pocijepali na ulici, bilo je za očekivati da se u cijelu priču ubaci Dodikov rektalni alpinista "Nenad Crveni Kombi" Stevandić.
 
Stevandić je ubijeđen da uz pomoć Rusije može da se dokopa Dodikovih funkcija i na tome radi intenzivno već četiri godine.
 
"Crveni Kombi" jedan je od važnijih ruskih sabotera u BiH, a zadatak mu je i da na vrijeme dojavi Dodikove namjere; Sa njim se računa kao na "rusku alternativu" ukoliko Dodik ne bude mogao iznijeti sve postavljene mu zadatke u Kremlju; A ne djeluje baš da mu ide od ruke, što će vrlo brzo pokazati vrijeme koje dolazi.
 
I Stvenadić "ruski voz" hvata" 2016. godine, 16.03., kada se sastaje sa Valerijem Kaljakinom, predsjednikom Međunarodnog saveza "Nasljednici pobjede".
 
 
Stevandić, koji će prije ili kasnije morati odgovarati za zločine koje je počinio, sa Kaljakinom je dogovarao buduće "zajedničke aktivnosti".
 
Za Kaljakina se tvrdi da je jedna od osoba zaduženih za formiranje paravojnih proruskih jedinica na teritoriji zemalja gdje Rusija želi da utiče i silom, a ne samo milom, tako da je njegov susret sa Stevandićem sasvim logičan; "Crveni Kombi" je i sam, tokom proteklog rata, bio pripadnik paravojne formacije u Banjaluci (SOS), koja je ubijala i progonila Bošnjake, Hrvate, ali i Srbe.
 
Na sastanku sa Kaljakinom bio je i Duško Vukotić, predsjednik "Veterana", blizak Stevandiću, a djelimično i poznat po tome što voli da drži javne lekcije, koje se mogu okarakterisati i kao prijetnja, srpskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu; Sve je to, valjda u sklopu specijalnih i paralelnih veza Srbije i Republike Srpske, odnosno načina na koji ih vide Dodikove ulizice.
 
 
 
 
Nije mi poznato koliko su Vukotićeve prijetnje uticale na Vulina, a nije me ni briga, tek vrlo je neprimjereno da Dodikovi poltroni prijete ministru odbrane Srbije (bilo kojem ministru bilo koje države), ko god on bio.
 
 
 
Zajedničke slike Kaljakina i Stevandića, te Kaljakina, Vukotića i predstavnika kriminalne "Srbske časti" vrlo jasno svjedoče o podzemnim vezama koje su, izvan svake razumne sumnje, korištene i tokom napada na zgradu parlamenta Srbije; Opet naglašavam da je nužno napraviti razliku između onih koji su mirno protestvovali zbog najavljenih drakonskih antikorona mjera i grupa huligana što su pokušali da upadnu u parlament.
 
 
Zvanični Kremlj je demantovao da Rusija stoji iza napada na parlament Srbije; Nezvanično, Rusija je duboko upetljana u njih.
 
 
 
Vratimo se "uličnim" fotografijama; Nakon uspješnog sastanka sa Kaljakinom, Stevandić u Narodnu Skupštinu RS dovodi pripadnike kriminalne "Srbske časti", među kojima su Igor Bilbija, šef te paravojne strukture za RS i Bojan Stojaković, šef "Srbske časti" u Srbiji.
 
Bilbija je višestruko presuđivan kriminalac. I zato i jeste zaslužio da sjedi u prvom redu u Narodnoj skupštini RS. Desilo se to krajem 2016. godine, a u Narodnu skupštinu RS ih je pozvao Nenad Stevandić, koji je, kojeg li užasa, potpredsjednik tog razrušenog doma. 
 
 
 
Devetog januara 2018. godine, Bilbija i njegova “Srbska čast” marširali su ulicama Banjaluke, u društvu Radovana Grajića, pomoćnika ministra za izbjegla i raseljena lica.
 
 
Nakon marša, predahnuli su u jednom banjalučkom kafiću, u maskirnim uniformama.
 
 
 
Zagrljaji od prije četiri i devetojanuarska marširanja od prije dvije godine, poprimaju vrlo vrlo ozbiljne konotacije; A tek će da se trese, jer je Rusija pokrenula sve svoje pacove, posebno glodare poput Stevandića, da krenu u izazivanje što dublje krize u Regionu! 
 
Korona je bezazlena prema onom što slijedi!
 

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

Nemanja

20.07.2020 18:45

Na facama se vidi da su to sve pošteni momci!

ODGOVORITE
Name

Rajko

20.07.2020 21:46

Ovakvi su u ratu išli iza boraca i pljačkali sve sto su stigli a od borbe bježali kao metak da se opet zarati preko Drine bi preskakali , ovakve sam ja vidjao na ratištima , dolazili iz Srbije da kradu videorekordere , TV, namjestaj......., mnogi su odletili u vazduv od postavljeni mina u pljačkama. Oni su srbska sramota a ne čast kao i sef im Dodik. Olos

Name

Hahaha

20.07.2020 22:21

Nemaš ti pojma drugar ko su momci...momci su sasvim ok ali nazivati ih paravojnom strukturom RS Je van svake pameti. Ono kao imamo vojsku pa je ovo pravojska. Zločin im je što su sjeli u kafić u maskirnim jaknama.

Name

Goran

21.07.2020 06:44

Sve sami inžinjeri i doktori. U predahu od učenja su malo išli u teretanu.

Name

Re Hahaha

21.07.2020 11:17

Hahaha na takav komentar. Ovakve sam viđao na ratištu i znam kakvi su. Ajd mali poklopi se i zahvali se Bogu što je bilo budala zbog kojih ovi sad slobodno hodaju ulicama BL.

Name

Slikar

21.07.2020 13:11

Ona fotka u bajinom uredu ko ..tajna vecera.. a likovi ukljucujuci i baju izgledaju kao akademici puni intelekta a naziv baja zahtijeva zavrsen doktorat

Name

Petar

20.07.2020 18:46

Oni njega zamolili da se sa njima slika!? Tu nije ništa do njega!?

ODGOVORITE
Name

Srboljub Vlahović-Ciganović

20.07.2020 20:42

Mogao je da ih odbije! Ali nije! Znači, htio je!

Name

Re

21.07.2020 10:47

Oni su bili na mitingu podrske vlasti u RS. Taj Vukotic je bio na bini, a Dodo mu aplaudirao. Prijetli su opoziciji koja je istovremeno imala protest. Kao oni su spasoci...

Name

deda

20.07.2020 19:14

otvaraj Goli Otok pod hitno....aj zdravo

ODGOVORITE
Name

T

20.07.2020 19:28

Ma šalio se

ODGOVORITE
Name

Re

20.07.2020 20:40

Bio naivan

Name

Čajevac

20.07.2020 19:50

Ako je ovo srpska čast kakvi su onda ovi drugi!?

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

20.07.2020 20:23

To je dokaz da su nasilne i rusilacke demonstracije protiv Vucuca bili iz Republike Srpske.Oni su ubaceni i u mirne i rusilacke demonstracije.

ODGOVORITE
Name

Miki

20.07.2020 21:00

Milorade malo se postidi

ODGOVORITE
Name

Re

21.07.2020 03:57

A ja ljudina sve kriminalci i lopovi i veliki srbi samo kad treba ukrast i opljackat..hujjj

Name

PRAVDA

20.07.2020 21:05

DA SE ZAPUCA KO MIŠEVI BI SE RAZBJEŽALI SVE SAMI JUNACI.

ODGOVORITE
Name

izraelac

20.07.2020 21:06

znam ja te likove, niđe veze priča, likovi pozeri obični

ODGOVORITE
Name

Sale

21.07.2020 05:14

Ma mile se opet šalio.

Name

Sve same

20.07.2020 21:44

"patriote" i "vole" svoj narod. A tek sto vole druge narode. Blago nama sa njima.

ODGOVORITE
Name

AKTIVISTA

20.07.2020 21:45

Stara izreka, sa kim si takav si. Pametan će razumjeti, izuzetak su botovi.

ODGOVORITE
Name

U šumi

20.07.2020 22:48

i u rovu, srce je bitno. Od zujalica steroidi ispušu.

ODGOVORITE
Name

cups

20.07.2020 23:49

Znaci vrijeme je da odemo i mi koji smo ostali

ODGOVORITE
Name

Apolo 11

21.07.2020 02:02

Vrh vlasti sa ovom bandom, svako ko ih je ikad zaokružio na izborima treba da se srami. Kao oni tražili slikanje,a ko im dozvoli da hodaju po Banjaluci i institucijama.?

ODGOVORITE
Name

Tarzan

21.07.2020 03:25

Ko je njima dao pravo da se predstavljaju kao čast? Na ovim slikama,i sa onim izvjestacenim bradicama kao fol nabildani, jos uz to se vidi da su malo feminizirani. Ovakvi su mene ostavili ranjenog 1994. Na vučijoj planini. Sto se tiče časti u tom momentu kad su me časni momci i srbende ostavili, cast se pojavi sa neprijateljske strane. Pa sam fala bogu danas ziv. Srpska čast je nesto kao crnogorski obraz. Sve u svemu ni casti ni obraza

ODGOVORITE
Name

Re Tarzan

21.07.2020 07:34

Casnih ljudi ima u svakom narodu i onu su jednostavno takvi i oni se ne nazivaju casnim. Ti si se druze u to uvjerio i da je bilo vise ovakvih ne bi do rata ni doslo. Ovakvi "casni" su i tebe i mnoge druge poslali uzaludno da ginu, dobro da si prezivio i da mozes da svijetu poslije pricas o tome. Ovo djelo "nepeijatelja" treba snimiti, film ili dokumentarac napraviti da se ljudi informisu

Name

Re

21.07.2020 10:49

... jer je zivot samo ovaj jedan nema nista, nista izvan njega. Nista dragocjenijeg nema od zivota. Koliko li je samo majki svoje sinove sahranilo a djeca svoje oceve oplakivale, na sve tri strane, a ove budale necasne bi da tako nastave.

Name

RS

21.07.2020 06:25

A šta ćemo kad odu sa vlasti kad dodže naplata i vreme čvoka.

ODGOVORITE
Name

Glasac

21.07.2020 21:24

KAKVI DEBILI MOGU KOD DODIKA NA SLAVU SAD NEMOZE DOCI GRIGIRIJE I IRINEJ.NJEGOVA BRATIJA .OKUPIO IH DA MU CUVAJU MU.. KOJIH I NEMA.

Name

VUKO jOVICIC

21.07.2020 07:40

Ovo je stvarno bitno saznanje i pomoci ce da se rjesimo Korone hvala

ODGOVORITE