Пленковић саопштио састав нове хрватске владе

Актуелни и будући премијер Хрватске Андреј Пленковић саопштио је данас састав новог кабинета, који ће имати 16 министара и четири потпредсједника.

Регион 20.07.2020 | 18:42
Пленковић саопштио састав нове хрватске владе

Потпредсједници владе су Томо Медвед, Давор Божиновић, Здравко Марић и Борис Милошевић из СДС С у име мањинских странака.

"Сви су добили апсолутну подршку", казао је Пленковић новинарима послије састанка врха ХДЗ-а.

Медвед, Божиновић и Марић остају на старим позицијама, односно задржавају министарства бранитеља, унутрашњих послова и финансија.

Гордан Грлић Радман остаје на челу министарства спољних послова, Вили Берош здравља и Олег Бутковић мора, саобраћаја и инфраструктуре, пренијели су хрватски медији.

Никола Брњац је нови министар туризма и спорта, Наташа Трамишак је на челу Министарства регионалног развоја и фондова Европске уније, а Радован Фухс је нови министар науке и образовања.

Министарство економије и одрживога развоја је добио Томислав Ћорић, грађевинарства, просторнога уређења и државне имовине - Дарко Хорват.

Министар одбране у новој влади је Марио Баножић, управе и правосуђа Иван Маленица, рада и пензионог система, породице и социјалне политике Јосип Аладровић, културе и медија Нина Обуљен Коржинек, док ће ресор пољопривреде водити Марија Вучковић. 

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар