Plenković saopštio sastav nove hrvatske vlade

Aktuelni i budući premijer Hrvatske Andrej Plenković saopštio je danas sastav novog kabineta, koji će imati 16 ministara i četiri potpredsjednika.

Region 20.07.2020 | 18:42
Plenković saopštio sastav nove hrvatske vlade

Potpredsjednici vlade su Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević iz SDS S u ime manjinskih stranaka.

"Svi su dobili apsolutnu podršku", kazao je Plenković novinarima poslije sastanka vrha HDZ-a.

Medved, Božinović i Marić ostaju na starim pozicijama, odnosno zadržavaju ministarstva branitelja, unutrašnjih poslova i finansija.

Gordan Grlić Radman ostaje na čelu ministarstva spoljnih poslova, Vili Beroš zdravlja i Oleg Butković mora, saobraćaja i infrastrukture, prenijeli su hrvatski mediji.

Nikola Brnjac je novi ministar turizma i sporta, Nataša Tramišak je na čelu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, a Radovan Fuhs je novi ministar nauke i obrazovanja.

Ministarstvo ekonomije i održivoga razvoja je dobio Tomislav Ćorić, građevinarstva, prostornoga uređenja i državne imovine - Darko Horvat.

Ministar odbrane u novoj vladi je Mario Banožić, uprave i pravosuđa Ivan Malenica, rada i penzionog sistema, porodice i socijalne politike Josip Aladrović, kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, dok će resor poljoprivrede voditi Marija Vučković. 

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar