Расте број заражених у Брчком, 12 нових случајева

У Брчком је данас потврђено 12 новозаражених вирусом корона, чиме се број активних случајева повећао на 98, рекла је шеф Пододјељења за јавно здравство дистрикта Анђа Николић.

Босна и Херцеговина 20.07.2020 | 15:58
Расте број заражених у Брчком, 12 нових случајева

Николићева је истакла да је 12 пацијената смјештено на ковид одјељење у брчанској болници, да сви имају обострану упалу плућа, да је четворо са тешком, док остали имају средње тешку клиничку слику.

Она је потврдила да су међу зараженима анастезиолог и његова супруга, која је такође здравствени радник, те да се налазе у кућној самоизолацији.

– Јавна здравствена установа има комисију која треба да нам достави извјештај са предложеним мјерама и ко од сестара и љекара треба да иде у изолацију, а ко може да ради. Тражила сам да тај извјештај доставе у току дана. Уколико то не ураде бићу принуђена да их све ставим у изолацију – рекла је Николић на конференцији за новинаре. 

Она је нагласила да се сви здравствени радници тестирају, те да је епидемиолошка ситуација у Брчком нестабилна јер свакодневно расте број заражених.

– Резултат овакве ситуације је наша опуштеност и непоштовање мјера – рекла је Николић.

Он је поручила грађанима, али и здравственим радницима, да обавезно носе заштитну опрему, прије свега маске како у затвореним просторима, тако и на отвореном гдје није могуће држати физичку дистанцу, те да се у случају појаве било којег симптома одмах јаве у Дом здравља.

– Никако са температуром немојте да ходате вани и идете на посао. Врло често нам се то дешава и након тога имамо серију контаката од којих је добар дио позитиван – додала је Николићева. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар